Džejson Tejtum i Lebron Džejms (AFP)
Džejson Tejtum i Lebron Džejms (AFP)

Povratak na stari ol-star format je na vidiku: Istok protiv Zapada kao u starim dobrim vremenima

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.05.23. | 18:51

NBA želi da utakmica svih zvezda bude više takmičarski nastrojena, stoga se razmatra povratak na sistem koji je dobro poznat

Ol-star mečevi u poslednjih nekoliko godina okarakterisali su nedostatak truda, nimalo odbrane i ogroman broj poena. NBA liga želi da reši ovaj problem, tako što će pokušati da vrati stari format koji je bio prisutan 66 godina. Najbolji iz Istočne konferencije protiv najboljih iz Zapadne konferencije.

Želeli su čelnici najkvalitetnije košarkaške lige na svetu da unesu novitet u ol–star meč, tako su u sezoni 2017/18 uveli biranje igrača. Sistem je vrlo jednostavan. Dva kapitena koja imaju najviše glasova navijača biraju igrače iz obe konferencije. Taj format je prvobitno bio pozdravljen od strane košarkaške publike, ali izgleda da je ovakvom formatu došao neslavan kraj.

Izabrane vesti

U utakmici 2023. koja je odigrana u Solt Lejk sitiju, viđen je nedostatak truda od strane igrača što je izazvalo kritike, ne samo od navijača, već i od aktera utakmice. Trener Denver Nagetsa Majk Meloun koji je predvodio sa klupe Tim Lebron opisao je ovu utakmicu kao „najgoru košarkašku utakmicu ikada odigranu“. Igrač Bostona, Džejlen Braun je rekao da je ova utakmica postala takmičenje ko će dati lakše poene i da čelnici moraju da pronađu način da motivišu igrače da se više trude.

Prema američkim medijima NBA i savet igrača (NBPA) su seli za pregovarački sto i pokušaće da dođu zajedničkog rešenja i da opet utakmicu najboljih igrača na svetu načine zanimljivom. Možda će povratak na format Istok protiv Zapada vratiti bar borbu za ponos konferencijskih rivala.


tagovi

ol-star

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara