Košarkaška reprezentacija Holandije (©fiba.basketball)
Košarkaška reprezentacija Holandije (©fiba.basketball)

Poznat sastav prvog rivala Srbije na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.08.22. | 21:20

Selektor Holandije Mauricio Buskalja odabrao 12 igrača za kontinentalnu smotru

Košarkaši Srbije će prvi meč na predstojećem Evropskom prvenstvu odigrati 2. septembra (21.00, RTS) protiv Holandije. Sve osim pobede Orlova predstavljaće senzaciju, a poznato je i u kom sastavu će se četa Mauricija Buskalje suprostaviti selekciji Svetislava Pešića.

Italijan je izabrao 12 igrača na koje će računati tokom kontinentalne smotre, iako je rok za prijavu 1. septembar u 16.30. Iz tima je u odnosu na sastav iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ispao Marijn Ververs, dok se u ekipu vratio Janik Franke.

Izabrane vesti

On je povredio ruku tokom prijateljske utakmice sa Francuskom. Dobro se oporavlja i Buskalja ga želi u timu pre Verversa, iako nije u potpunosti spreman da pomogne od starta.

"Želeo bih da se zahvalim Marijnu na profesionalnizmu i doprinosu koji je dao državnom timu ovog leta. Napravio je veliki iskorak, nema sumnje da je mnogo dobrih stvari pred njim", rekao je Italijan.

Franke je jedna od retkih reprezentativaca koji ne nastupaju za klub iz domovine. Za hleb zarađuje braneći boje solunskog PAOK-a i ponajbolji je igrač holandske reprezentacije. Jedna od stubova državnog tima je i bivši igrač MZT-a Šarlon Klof (Porto), a Holanđani će prilično zavisiti i od izdanja 34-godišnjeg Vortija de Jonga (Lajden).

Holandija će se u Pragu, pored Srbije, sastati i sa Češkom, Izraelom, Poljskom i Finskom.


tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija HolandijeŠarlon Klof

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara