(©FIBA basektball)
(©FIBA basektball)

Poznata satnica Olimpijskih igara: Srbi možda s Hrvatima već na startu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 11:53

Uslov je da obe reprezentacije pobede na predolimpijskim turnirima u Beogradu i Splitu

Igrale su Srbija i Hrvatska na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, a opet bi mogle da se sastanu u Tokiju. Uslov je naravno da oba nacionalna tima pobede na predolimpijskim turnirima u Beogradu, odnosno Splitu, a zatim se prema satnici koju je objavila FIBA, sastanu već na startu završnih borbi za medalje, jer je odranije poznato da će kvalifikanti sa dva pomenuta tunrira biti u istoj grupi.

Dakle, ukoliko se preko Beograda probiju do Tokija, Orlovi će u 1. kolu igrati sa kvalifikantom iz Splita 25. jula (6.40 časova). Australija će im biti rival 28. jula u 10.20 časova, dok će grupnu fazu završiti deulom sa Nigerijom 31. jula (6.40 časova).

Izabrane vesti

Ženska košarkaška selekcija Srbije će premijeru u Tokiju imati sa Kanadom 26. jula u 10.20 časova, dok ih 29. jula od 10.20 časova očekuje deul sa Španijom. Poslednji meč u grupnoj fazi izabranice Marine Maljković će odigrati 1. avgusta od 14 časova sa Korejom.

Turnir košarkaša u Tokiju je od 25. jula do 7. avgusta, a košarkašica od 26. jula do 8. avgusta.

Podsećanja radi, na turniru u Beogradu (29. jun - 4. jul) izabranici Igora Kokoškova će u prvoj fazi igrati protiv Dominikanske Republike i Filipina koji su zamenili Novi Zeland, dok su u drugoj grupi Portoriko, Italija i Senegal. Po dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se u polufinale, a pobednik finala obezbediće olimpijsku vizu.

Po istom principu će biti odigran i predolimpijski turnir u Splitu gde će se za put u Japan, uz domaćina Hrvatsku, boriti Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFIBAOlimpijske igreOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara