Andrej Vatutin (Shutterstock)
Andrej Vatutin (Shutterstock)

Predsednik CSKA: Država nam pomogla da ne izgubimo treći meč od Fenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 10:41

"Da premijer nije intervenisao da poletimo iz Moskve, ne bismo stigli na vreme u Istanbul i tada bi, prema pravilima Evrolige, utakmica bila registrovana službenim rezultatom"

Košarkaši CSKA lakše su došli do pobede u trećoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Fenerbahčea i Fajnal fora Evrolige, nego iz Moskve do Istanbula. Kako je rekao predsednik moskovskog kluba Andrej Vatutin, da država nije umešala prste, CSKA bi se danas spremao za četvrti meč, umesto da razmišlja o smeštaju u Kelnu...

Izabrane vesti

"Veliku zahvalnost dugujemo premijeru Ruske Federacije Mihailu Mišustinu. Zbog poznatih ograničenja u letovima između Rusije i Turske, koji su van naše kontrole, nismo dobili dozvolu da poletimo na vreme, pa je ekipa provela nekoliko sati na Šeremetjevu, gubeći dragoceno vreme. Da nismo stigli na treću utakmicu, tada bismo, prema pravilima Evrolige, izgubili službenim rezultatom 0:20. Samo lična intervencija Mišustina pomogla je brzom rešavanju problema"; otkrio je Vatutin u razgovoru sa rusku nacionalnu agenciju TASS.

Danas, 21.00 (3,50) Real Madrid (16,0) Anadolu Efes (1,35)

A kada su već stigli na vreme u Istanbul Moskovljani su manje-više rutinski odradili posao. Pobedili su 85:68 i tako posle dva trijumfa u Moskvi (92:76 i 78:67) zakoračili osmi put uzastopno (ne računajući prošlu sezonu koja je otkazana) na Fajnal for Evrolige, a 16. u poslednjih 17 godina. Vatutin, ipak priznaje da je njegovom timu posao u četvrtfinalu bio olakšan, jer rival u sva tri meča nije mogao da računa na pomoć sa klupe srpskog selektora Igora Kokoškova, a bio je oslabljen i na terenu, jer je još nekolicina igrača imala korona virus.

"CSKA se vratio tamo gde je želeo da bude, šteta što će se Fajnal-for održati bez navijača. Želim da pomenem Fenerbahče koji se uprkos svim poteškoćama borio. Serija je mogla da se završi drugačije ili da se nastavi, ali dogodilo se to što se dogodilo, a mi slavimo uspeh."

Petak, 19.00: (3,05) Zenit Sank Peterburg (15,0) Barselona (1,45)

Neko bi pomsilio da plasman među četiri najbolje ekipe i nije neki uspeh za klub koji je samo dva puta od priključivanja Evroligi, 2002. i 2011. godine propustio Fajnal for, a pri tome je osvojio četiri titule i igrao još tri finala. Međutim, Vatutin napominje da mu je aktuelna sezona bila najteža otkad se priključio CSKA.

"U klubu sam od 2002. godine. Ovo mi je najteža sezona. Iz različitih razloga izgubili smo dvojicu igrača u startnoj petorci (Nikolu Milutinova zbog povrede i Majka Džejmsa zbog konfrontiranja sa trenerom Dimitrisom Itudisom, prim.aut). Pretrpeli smo niz bolnih poraza, često smo dobijali mnogo nepravednih i nekonstruktivnih kritika. Ali, sve smo to preživeli i postali pravi tim. Ponosan sam na trenere i igrače, celo rukovodstvo kluba", dodao je prvi čovek CSKA.

Petak, 20.45: (1,90) Bajern Minhen (13,5) Olimpija Milano (2,05)

Moskovljani će u polufinalu Fajnal Fora u Kelnu (28-30. maj) igrati protiv pobednika četvrtfinalne serije između Anadolu Efesa i Reala. Trenutno je 2-1 u seriji za istanbulsku klub, a četvrti meč je na programu večeras (21 čas u Madridu).


tagovi

CSKA MoskvaAndrej Vatutin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara