Screenshot - twitter.com/FRABasketball
Screenshot - twitter.com/FRABasketball

Preliminarni spisak Francuza za Evrobasket: Petorica iz NBA, nema Kozera, Kornelija i Labejrija

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 22:00

Vensan Kole pozvao 17 igrača

Nando De Kolo i Nikola Batum su na vreme najavili da neće biti na raspolaganju selektoru francuske reprezentacije na predstojećem Evrobasketu. Trikolori i bez iskusnog dvojca imaju paklen sastav. Vensan Kole je objavio spisak od 17 igrača sa kojima će početi pripreme za kontinentalnu smotru, a na njemu je pet NBA imena.

Lideri tima biće bek Njujorka Evan Furnija i novi centar Minesote Rudi Gober. Tu su i Teo Maledon iz Oklahome, Frenk Ntilikina iz Dalasa i Timoti Luvavu Kabaro koji je u sezoni za nama branio boje Atlanta Hoksa.

Izabrane vesti

Na spisku je i veliki talenat francuske i evropske košarke Viktor Vembanjama. Mladom košarkašu, koji se ovog leta iz Asvela preselio u Metropolitan kako bi sarađivao sa Koleom, predviđa se prvo mesto na NBA draftu narednog leta.

Očekivano je iskusni stručnjak pozvao i trio madridskog Reala - Geršona Jabuselea, Vensana Poarjea i Tomu Ertela. Sa Goberom i Poarjeom će se na centarskim pozicijama boriti snažni Mustafa Fal iz Olimpijakosa i MVP Evrokupa Mam Žete iz Bolonje.

Nema sumnje da se mnogo očekuje od Elija Okoboa, koji je imao blistavu sezonu u Asvelu, a svakog trenutka se očekuje da potpiše milionski ugovor sa Monakom. Najveće iznenađenje je krilni košarkaš Teri Tarpi iz Le Mana, dok pozive nisu dobili iskusni Fabijen Kozer iz Reala, Petr Korneli iz Denvera i Luj Labejri koji je poslednje četiri godine proveo u Valensiji.

Francuski reprezentativci će se okupiti 29. jula. Najpre će u Insepu proći lekarske preglede, a onda sa treninzima početi od 31. jula u Nanteru. Očekuje ih šest utakmica u pripremnom periodu, zaključno sa duelima u okviru druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (24. avgust protiv Češke i 27. avgust protiv Bosne i Hercegovine na strani).

Trikolori će se na Evrobasketu najpre boriti sa selekcijama Nemačke, Litvanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije u okviru Grupe D.

PRELIMINARNI SPISAK FRANCUSKE ZA EVROBASKET

Endru Albisi (Gran Kanarija) - plejmejker

Isaija Kordinije (Virtus) - bek/krilo

Mustafa Fal (Olimpijakos) - centar

Evan Furnije (Njujork, NBA) - bek/krilo

Rudi Gober (Minesota, NBA) - centar

Toma Ertel (Real Madrid) - plejmejker

Vilijam Hauard (Asvel) - krilo

Muamadu Žete (Virtus) - centar

Timoti Luvavu Kabaro (Atlanta, NBA) - krilo

Teo Maledon (Oklahoma, NBA) - plejmejker

Amat Mbaje (Anadolu Efes) - krilni centar

Frenk Ntilikina (Dalas, NBA) - plejmejker

Eli Okobo (Asvel) - bek

Vensan Poarje (Real Madrid) - centar

Teri Tarpi (Le Man) - bek/krilo

Viktor Vembanjama (Metropolitan) - krilni centar/centar

Geršon Jabusele (Real Madrid) - krilni centar

* Ime i prezime, klub, pozicija


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2022Rudi GoberEvan FurnijeVensan PoarijeGeršon JabuseleToma ErtelVensan KoleViktor VembanjamaTimoti LuvavuAmat MbajeEli Okobo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara