(©AFP)
(©AFP)

Preliminarni spisak Kanade za Mundobasket – da se smrzneš! Napadaju medalju sa Marijem, Gildžes Aleksanderom, Beretom…

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 09:01

Tu su i Dilon Bruks, Keli Olinik, Kevin Pangos…

Selektori najboljih svetskih reprezentacija polako otkrivaju karte za Mundobasket. I dok se konačan spisak Svetislava Pešića u Srbiji sa nestrpljenjem iščekuje, glavni konkurenti za medalju već su izbacili sa kime pucaju na visok plasman.

Francuzi su među prvima skratili spisak do kraja, predvodiće ih Nikola Batum, Evan Furnije, Nando de Kolo, Rudi Gober… Amerikanci takođe. Biće prvi favoriti za zlato, ali daleko od toga da će na šampionatu u Japanu, Indoneziji i na Filipinima igrati sa najvećim zvezdama. I veliko pitanje je da li su zaista favoriti. Lorenco Braun je odjavio Španiju, potreban mu je odmor posle naporne sezone, Serđo Skariolo i dalje kalkuliše kojih 12 će povesti, a među glavnim kandidatima da skinu Crvenu furiju sa svetskog trona biće – Kanađani.

Izabrane vesti

Spisak Kanade je da se smrzneš. Nejt Bjorkgren, baš kao ni Serđo Skariolo, nije odredio konačan sastav. Napravio je preliminarni spisak od 18 imena. Ali, koga god da povede, biće to tim sposoban da Kanađanima donese prvu medalju na Mundobasketu.

Prva zvezda tima definitivno je Džamal Mari. NBA šampion sa Denverom je, uz Nikolu Jokića, poneo ogroman teret u plej-ofu najjače košarkaške lige na svetu. I na Mundobasketu bi trebalo da bude jedan od lidera tima kome superstarova ne manjka. Pozivu selektora odazvali su se i Šaj Gildžes Aleksander, Ar Džej Beret, Dilon Bruks… Ima tu i igrača koji dugo nastupaju u Evroligi poput Kevina Pangosa.

Po imenima sastav ne zaostaje za američkim…

SPISAK KANADE ZA MUNDOBASKET:

Šaj Gildžes Aleksander

Džamal Mari

Ar Džej Beret

Dilon Bruks

Lu Dort

Nikil Aleksander Voker

Keli Olinik

Dvajt Pauel

Zek Idej

Ošej Briset

Kori Džozef

Kevin Pangos

Kasijus Robertson

Fil Skrab

Tomas Skrab

Tre Bel Hejns

Melvin Edžam

Kajl Aleksander


tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija KanadeKevin PangosDilon BruksDžamal MariAr Džej BeretDvajt PauelŠaj Gildžes Aleksander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara