(©AFP)
(©AFP)

Američkih 12 za Mundobasket: Da li su i sa ovakvim sastavom favoriti za zlato?

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 22:43

Mladi su, ali nimalo naivni...

Jedna po jedna karta je otkrivana, danas su sve poznate: Amerikanci su izbacili spisak za Mundobasket. Neće biti ni reči o nekakvom drim-timu, najvećih zvezda nema. Pozive su dobili NBA asovi koji su u skorije vreme stupili na scenu i njihovo vreme tek dolazi.

Mladi su, ali nimalo naivni! Možda ne puca sve od zvučnih imena, neće se protivnicima javljati nervoza kakva je pre desetak i više godina kada stanu pred tim snova, međutim, ova američka ekipa biće gladna uspeha. A, planetarna smotra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima mogla bi da im bude mesto gde će “eksplodirati”. I napumpati samopouzdanje pred novu klupsku sezonu. Ali, da li su baš kadri da uzmu zlato?

Izabrane vesti

Otklonjene su sve nedoumice, poznat je kompletan sastav. Grent Hil, direktor reprezentacicije, selektor Stiv Ker, te generalni menadžer – Šon Ford, napravili su konačan presek. Izdeklamovana su imena 12 odabranih.

Kada je reč o bekovskoj liniji i igračima zaduženim za organizaciju igre, glavnu reč vodiće jedan od najperspektivnijih razigravača NBA lige. Tajris Halibarton ima osećaj za asistenciju kao Džejms Harden, u protekloj sezoni je po tom parametru bio u samom vrhu, a od bekova su na spisku još Džejen Branson, Entoni Edvards i otkrovenje Los Anđeles Lejkersa – Ostin Rivs.

Svi oni su ili postali lideri u svojim ekipama, ili imaju ulogu “šestog igrača”, nekoga ko sa klupe menja ritam i unosi energiju. Trebalo bi u američkom timu sve da puca od elektriciteta, da to bude ekipa ubrzanja i da ritmom melje protivnike na Mundobasketu…

Što se tiče krila i krilnih centara, ali i celog tima, verovatno su najveća imena Brendon Ingram i Mikal Bridžis. Uz njih dvojicu pomenute pozicije pokrivaće Džaron Džekson, Kem Džonson, Džoš Hart i Paolo Bankero. Košarkaš italijanskog porekla nedvno je odbio Azure i odlučio da nastupa za Ameriku. Iako je 2020. godine dobio italijanski pasoš i bio velika želja Italijana, opredelio se da bude deo najjačeg kolektiva.

Centarski tandem činiće Voker Kesler i Bobi Portis, pa kada se sve uzme u obzir može se konstatovati: sa Amerikancima će i te kako moći da se igra. Nije to tim od koga se ledi krv u žilama, ali da će biti neugodni – hoće. Neće im manjkati motiva, jer na prethodnom Mundobasketu su zauzeli tek sedmo mesto.

Amerika će utakmice u grupnoj fazi Mundobasketa igrati na Filipinima, a suparnici su joj Grčka, Novi Zeland i Jordan.

SPISAK AMERIKE ZA MUNDOBASKET:

Džejlen Branson

Entoni Edvards

Tajris Halibarton

Ostin Rivs

Paolo Bankero

Mikal Bridžis

Džoš Hart

Brendon Ingram

Džaron Džekson

Kem Džonson

Voker Kesler

Bobi Portis


tagovi

Mundobasketkošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara