Foto: AFP
Foto: AFP

Preliminarni spisak Španaca za Tokio: Gasol predvodi Furiju i u petoj deceniji

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.06.21. | 13:28

Skariolo izabrao 18 igrača

Pregršt puta susreli smo se sa vrhunskim sportistima koji su na terenu demonstrirali da za njih godine predstavljaju samo broj, a jedna od zvezda koja nema nameru da poklekne u borbi sa vremenom je Pau Gasol. Iskusni košarkaš povratkom u Barselonu nagovestio je kraj impresivne igrake biografije, mnogi su bili uvereni da su minuti u finalu domaćeg šampionata protiv Reala ujedno i poslednji koje će čuveni as provesti na parkeu, ali sve koji su verovali da prisustvuju poslednjoj igračkoj reči fenomenalnog centra razuverio je Serhio Skariolo.

Naime, selektor Španije saopštio je preliminarni spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće obaveze uoči Olimpijskih igara u Tokiju, a među 18 imena našao se i Pau Gasol.

Izabrane vesti

Osim 41-godišnjeg košarkaša na Skariolovom spisku našli su se i Alberto Abalde, Aleks Abrines, Karlos Alosen, Dario Brizuela, Viktor Klaver, Rudi Fernandez, Usman Garuba, Mark Gasol, Vili Hernangomez, Huan Hernangomez, Serhio Ljulj, Lopez Arostegi, Serđi Martinez, Pjer Oriola, Serhio Rodrigez, Riki Rubio i Sebas Saic.

Podsetimo, Španija će u Tokiju braniti bronzanu medalju iz Rija, a pre odlaska na Olimpijske igre Crvenu furiju očekuje generalka protiv Sjedinjenih Američkih Država u Las Vegasu te e Skariolo spisak putnika skratiti na 12 imena pre gostovanja Drim timu.


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijePau GasolOlimpijske igreOlimpijske igre 2021Serhio Skariolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara