Preminuo Patrik Bauman

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.10.18. | 13:42

Tužna vest iz Argentine

Košarkaški svet šokirala je vest da je danas u 51. godini života život izgubio generalni sekretar Fibe Patrik Bauman. Prvi operativac krovne košarkaške organizacije izdahnuo je posle teškog srčanog udara koji je doživeo u Argentini, tokom Olimpijskih igara za mlade. On je dobio momentalnu medicinsku pomoć, ali to nije pomoglo...

Bauman je svojevremeno bio igrač, trener i sudija u Švajcarskoj i Italiji, gde je i studirao. Posle završenog pravnog fakulteta Bauman se priključio Fibi 1994. godine kao advokad i služio je kao zamenik generalnog sekretara od 1995. do 2002. godine, kada je posle jednoglasno izabran za prvog operativca.

Izabrane vesti

U čast Patrika Baumana Olimpijska zastava biće spuštena na pola koplja. Bauman je bio tek treći generalni sekretar Fibe posle Dr. Vilijama Džounsa i Bore Stankovića.

Odmah posle tužnih vesti oglasili su se i čelnici Evrolige, sa kojima je Bauman imao višegodišnje konflikte zbog uređivanja košarkaškog poretka, a u zvaničnom saopštenju ističe se da će sve utakmice drugog kola Evrolige i Evrokupa počinjati s minutom ćutanja.

Foto: Action Images


tagovi

Patrik Bauman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara