Predrag Badnjarević iz vremena kada je bio trener Atlasa (©MN press)
Predrag Badnjarević iz vremena kada je bio trener Atlasa (©MN press)

Preminuo srpski košarkaški trener Predrag Badnjarević

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 17:39

Čovek koji je otkrio Peđu Stojakovića preminuo u 61. godini

Srpski košarkaški stručnjak Predrag Badnjarević preminuo je u 61. godini života, potvrdio je njegov klub, moskovski CSKA. Badnjarević je predvodio drugi tim Armejaca i starao se o mladim nadama, a kako stoji u saopštenju, srpski trener je preminuo u noći između subote i nedelje.

Izabrane vesti

"Izjavljujemo iskreno saučešće porodici, rođacima, prijateljima i brojnim studentima i diplomcima trenera", istakao je CSKA.

Košarkaški put počeo je u Radničkom sa Crvenog krsta, gde se vrlo mlad latio trenerskog posla sa juniorima. Potom je radio u mlađim selekcijama Crvene zvezde, gde je dve godine proveo i sa Peđom Stojakovićem, a potom se otisnuo u PAOK.

U Grčkoj je radio i kao šef struke Larise, a nakon toga je imao angažmane kao šef struke u Ibonu iz Nikšića, beogradskim Lavovima 063, Beopetrolu (Atlas), a radio je i u rumunskom Aradu. U sezoni 2004/05 je bio deo stručnog štaba Zvezde, predvodio je i Igokeu, Černo More, Temišvar, okušao se i u Egiptu kao selektor državnog tima, predvodio klubove u Tunisu i Bahreinu.

Od 2017. do 2019. bio je asistent u Nižnjem Novgorodu, a od 2020. se starao o mladim nadama moskovskog CSKA.

Osim što je imao veliki uticaj na Stojakovića na početku karijere i što je prepoznao njegov talenat, imao je prilike i da sarađuje sa Zoranom Lukićem, tokom karijere se susretao sa Dušanom Ivkovićem, Dimitrisom Itudisom, učio od Bože Maljkovića, Aleksandra Nikolića...



tagovi

Predrag BadnjarevićKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara