© Star sport
© Star sport

Preokreti postali svakodnevnica za Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 13:21

Već šest puta ove sezone u Evroligi, Partizan preokreće dvocifreni zaostak i dolazi do vrlo bitne pobede

Ništa novo za Partizan Mozzart Bet, pobede posle preokreta u Evroligi. Postalo je već standardno da crno-beli loše startuju utakmice, a posle toga pronađu način da dođu do velikih trijumfa. Poslednji primer toga bio je i meč protiv Žalgirisa koji je spektakularno otvorio meč protiv crno-belih, ali posle toga nije bio u mogućnosti da zaustavi talas Partizana na čelu sa Pi Džej Doužerom. Šampion ABA lige je pobedio tako što je nadohnadio 11 poena razlike i zabeležio već šestu pobedu posle preokreta ove sezone u elitnom takmičenju, a ukupno 12. ove sezone.

Izabrane vesti

"Naravno da ne želimo da otvaramo utakmice loše, ne znam zašto se to dešavali, ali ono što me raduje je da nikada ne odustajemo. Nebitno je koja je razlika, uvek smo u utakmici i uvek se borimo. Tako je bilo i protiv Žalgirisa", rekao je Pi Džej Doužer, strelac 23 poena protiv Litvanaca i najbolji pojedinac na parketu.

Žalgirisu je bilo potrebno manje od tri minuta da dođe do 10 poena prednosti. Litvanci su krenuli žestoko trojkama i vrlo brzo naterali Željka Obradovića da zatraži tajm-aut. Ko zna šta bi se desilo da Doužer nije pokazao klasu i potvrdio izvanrednu formu. Vezao je bio 13 poena u drugom kvartalu i sam pokrenuo Partizanovu mašinu koja je kasnije zaigrala izvanrednu odbranu i došla do sigurne pobede koja ostavlja otvorena vrata plasmana u plej-of.

Kao što smo istakli, preokret ove sezone nije ništa novo za Partizan. Pobede protiv Panatinaikosa, Crvene zvezde, Fenerbahčea, Olimpije Milano i Makabija su sve stizale posle velikih preokreta.

Protiv Zvezde se pamti eksplozija Alekse Avramovića u poslednjoj deonici kada je Partizan bio u minusu 11 poena. Slično je bilo i protiv Panatikosa, samo je tada kreotor preorketa bio kapiten Kevin Panter. Protiv Fenerbahčea i Olimpije MIlano se ceo tim probudio na vreme da preokrene 14, odnosno 15 poena zaostatka, ali ništa ne može da se poredi sa preokretom protiv Makabija.

Ponos Izraela je u prepunoj Štark Areni imao 24 poena prednosti. Sve je izgledalo da će Partizan izgubiti katastrofalno, ali umesto toga dogodio se istorijski preokret na krilima Džejmsa Nanelija i već pomenutog Doužera, najveći u klupskoj istoriji aktuelnog šampion ABA lige.

Sve ovo pokušao je da objasni i trener Željko Obradović kroz primer sa Žalgirisom kada je Partizan izuzetno loše krenuo.

"Dozvoli smo protivniku lako da napravi 3:13, lako gubili loptu... Nismo koristili faulove. Posle toga smo našli način da odigramo veoma dobro, pre svega odbrambeno. To je bogatstvo ove igre, da možeš da utičeš na nju dok ona traje. U trećoj četvrtini primili smo 16, u četvrtoj 13 poena. To nešto govori. Postoji i protivnik, i on igra, nije to - vodiš osam razlike i sigurno dobijaš utakmicu. Pa da je tako ne bismo imali ovu izjednačenost u Evroligi. Pogledajte tabelu, ponovo se jedan tim odvojio, a razlika između drugog i nas je možda tri pobede. Izjednačenost je karakteristika ove Evrolige", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Posle Žalgirisa, slede nove izuzetno važne utakmice, verovatno i najvažnije u sezoni. Već u nedelju Partizan Mozzart Bet igra novi večiti derbi protiv Crvene zvezde u ABA ligi. Potom se seli u Monako i Bolonju gde igra dupli program Evrolige. Pozitivna je stvar što je tim Željka Obradovića pokazao da se nikada ne predaje i da svaku razliku može da preokrene, ali isto tako nije realno očekivati da se svaka utakmica pobedi ako se dozvoli protivniku da pobegne već na samom startu.

Verovatno će to biti jedna od tema sastanaka Obradovića sa igračima pred nedeljni okršaj sa crveno-belima.

Svi preokreti Partizana u Evroligi

Makabi -24

Olimpija Milano -15

Fenerbahče -14

Crvena zvezda -11

Žalgiris -11

Panatinaikos -10



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara