Prerastao razvojni tim: Pokuševski vraćen u Tandere

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 02:34

Posle odličnih izdanja u Dži ligi Oklahoma ga povukla iz razvojnog Siti Blua

Vraća se Aleksej Pokuševski. Iz Dži lige i razvojnog tima Oklahoma siti Tandera u najkvalitetniju košarkašku ligu planete. To je informacija koju je potvrdio izvršni potpredsednik i generalni menadžer tima Sem Presti.

Trinaest utakmica bilo je dovoljno čelnicima Tandera da shvate da srpski košarkaš iznad nivoa Oklahoma Siti Blua, odnosno da košarkaški prosperitet treba da nastavi među najkvalitetnijim igračima koje ovaj sport može da ponudi. Pokuševski je na pomenutim mečevima prosečno beležio 7,9 poena, 7,3 skoka, četiri asistencije i 1,08 blokada. Sve je to uspevao da uradi za nešto više od 25 minuta na parketu.

Izabrane vesti

U tom periodu imao je i dva dabl-dabl nastupa - 26 februara protiv Ostina Sparsa upisao je 12 poena i 19 skokova, pet dana ranije imao je 19 poena i 10 uhvaćenih lopti protiv Rio Grande Veli Vajpersa.

Pre nego što je poslat u razvojni tim Pokuševski je odigrao 17 mečeva za Tandere gde mu je prosečan učinak iznosio 3,3 poena, 3,5 skokova, 1,2 asistencija i 1,12 blokada (više od bilo kojeg drugog rukija), a to je uspevao za 17,4 minuta na parketu. Između ostalog imao je i dvocifreni učinak protiv šampiona Los Anđeles Lejkersa protiv kojih je sa deset poena četiri skoka, tri blokade i dve asistencije demonstrirao delić raskošnog talenta i blistavog potencijala.

Na Srbinu je sada da uveri sve u klubu da nisu pogrešili



tagovi

Aleksej PokuševskiOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara