North jači od BIG-a nakon velike borbe na drugoj mapi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 22:03

Nemci vezali drugi poraz nakon dve pobede na startu sezone u ESL Pro ligi

Virus korona zaustavio je fudbalsku, košarkašku, tenisku, odbojkašku i mnoge druge lopte i sportove širom planete. Međutim, ono što nije mogao da zaustavi jeste nadmetanje u brojnim video igrama. Tako su danas odigrana dva susreta u ESL Pro ligi u Counter Strike-u, a pobede su odneli Fnatic i North.

U večernjem susretu, danski North uspeo je da savlada nemački BIG, neočekivano, posle samo dve mape, uzimajući u obzir da su Nemci u susret ušli kao blagi favoriti nakon dve poebde iz tri kola – 2:0.

Izabrane vesti

Danci su se daleko bolje snašli na mapi "Inferno", koju su relativno lako rešili u svoju korist. Preuzeli su stvari u svoje ruke negde polovinom nadmetanja u ovom delu igre, pa su na kraju upisali ubedljivih 16:11.

Druga mapa bila je "Vertigo", a tamo je BIG negde do pred sam kraj držao konce u svojim rukama. Imali su Nemci prednost, a onda je North napravio "brejk" kojim je preuzeo kontrolu nad situacijom i raspoloživo oružje, pa je uveo ovaj deo igre u borbu na razliku. Tamo smo čekali izuzetno dugo kako bismo dobili pobednika, ali je danski tim na kraju uspeo da slavi sa 22:20 i tako se približi prolasku u naredni krug takmičenja.

Danci i Nemci nakon četiri kola imaju po dve pobede na tabeli. Prvo mesto vodi direktno u naredni krug, dok drugo i treće mesto na tabeli svake grupe donosi razgiravanje.

Fnatic je ranije danas posle tri mape uspeo da slomi ForZe – 2:1. Bio je to meć sa velikim brojem preokreta, ali je Fnatic ipak uspeo da na mapi "De Dust 2" ispravi "brljotine" sa mape "De Mirage" koju je izgubio sa katastrofalnih 16:7, te tako zadrži prvo mesto na tabeli Grupe B.

ESL PRO LIGA – GRUPA B, 4. KOLO

Ponedeljak
Fnatic – ForZe 2:1 (16:14, 7:16, 16:12)
North – BIG 2:0 (16:11, 22:20)
22.00: Natus Vincere – Complexity

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara