Alen Hodžić i Žiga Dimec (©MN Press, ABA liga)
Alen Hodžić i Žiga Dimec (©MN Press, ABA liga)

Primorska očerupana do kraja, Cedevita Olimpija im uzela još dvojicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 19:23

Raspao se skoro ceo tim iz prvog dela sezone

Jadranska liga je završena bez pobednika sezone, a sa ovom sezonom u zaborav odlazi i priča koja je u jednom trenutku izgledala kao bajka.

Prvi deo sezone u regionalnoj ligi je obeležio debitant Primorska. Slovenački klub iz Kopra je iznenađujuom pobedom nad Crvenom zvezdom u Superkupu najavio da će biti senzacija, a onda to i dokazao ligaškim pobedama nad Partizanom, Budućnosti, Mornarom, FMP-om, Megom, Zadrom... Senzacija iz Slovenije je dugo vremena bila čak i lider na tabeli ABA lige, plej-of je delovao izvesno, a onda je krajem godine na površinu isplivala priča o finansijskoj krizi i kako igrači mesecima ne dobijaju novac.

Izabrane vesti

Počeo je raspad uzbudljivog tima iz Kopra. Usred sezone Lens Heris je otišao u Mornar, Marin Čakarun u Solnok, Marko Jagodić Kuridža u Crvenu zvezdu, Stiven Holt u Astanu, Žan Mark Šiško u Bajern, a Ivan Marinković i trener Jurica Golemac su otišli u Cedevita Olimpiju. Ovoj dvojici poslednjih će sada prodružiti Žiga Dimec i Alen Hodžić, takođe jedni od bitnijih igrača iz onog tima koji je oduševljava na početku sezone. Hodžić je reprezentativac Slovenije i bio je kapiten Primorske, a sa Cedevita Olimpijom će potpisati ugovor na dve godine. Centar Dimec će sa Ljubljančanima potpisati ugovor na godinu dana. Tako se praktično raspao ceo tim Primorske koji je bio najlepše iznenađenje regionalnog takmičenja. Ostali su još samo igrači koji tada nisu bili među nosiocima igre poput Bariča, Lazića i Vončine.

Štoi se Cedeveite Olimpije tiče, pre Dimeca i Hodžića je potpisao Amerikanac Kendrik Peri koji je sezonu završio u Megi. Naredne želje su Džordan Morgan i Zoran Dragić. Iz kluba su prethodnih nedelja otišli Filip Krušlin, Andrija Stipanović, Maik Cirbes, Dominik Artis, Domen Bratož, Saša Zagorac, Mirko Mulalić i Martin Krampelj, a jedini kojem je ugovor istekao i biće mu ponuđen novi je Kodi Miler Mekintajer


tagovi

Žiga Dimec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara