Uroš Nikolić (MN press)
Uroš Nikolić (MN press)

Priznanje za srpskog sudiju: Uroš Nikolić na Fajnal foru

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.05.21. | 12:44

Osim našeg talentovanog arbitra u Kelnu će biti još trojica njegovih kolega iz ABA lige

Možda klupska košarka sa ovih prostora trenutno nije sam evropski krem, pre svega zbog manjeg finansijskog potencijala u odnosu na najbogatije klubove na Starom kontinentu, ali zato su sudije iz našeg regiona i dalje u vrhu.

Nova potvrda stigla je iz kancelarije Evrolige koja je saopštila da će na predstojećem Fajnal foru u Kelnu (28-30. maj) među osmoricom arbitara biti Srbin Uroš Nikolić, Hrvat Sreten Radović, kao i Slovenci Matej Boltauzer i Saša Pukl. Uz njih su još Francuz Mehdi Difalah, Španac Huan Karlos Garsija Gonzalez, Letonac Olegs Latiševs i Litvanac Gitis Vilijus.

Izabrane vesti

Latiševs, najiskusniji od pomenute osmorke, deveti put će biti delilac pravde Fajnal foru, računajući i poslednja tri završna turnira. Boltauzeru i Pukl će ovo biti peti Fajnal for, dok su Garsija Gonzalez, Nikolić i Vilijus debitanti na najvažnijim mečevima Evrolige u sezoni

"Posvećenost i odricanja koja su pokazale sve naše sudije u izuzetnoj godini borbe sa pandemijom, pomogli su nam da dođemo do kraja takmičenja i još jednog Fajnal fora. Zahvalni smo svim našim sudijama za njihovom radu. Želim da im čestitam na izboru za Fajnal for. Nominacija za završni turnir je vrhunac dostignuća naših sudija i odražava njihov (ovo)sezonski rad, kao i učinak kroz plej-of, kako pojedinačno, tako i unutar njihovih sudijskih timova" rekao je Ričard Stouks, direktor Evrolige zadužen za suđenje.


tagovi

EvroligaFajnal forUroš Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara