Foto: AFP
Foto: AFP

Problem sve veći, još dva odlaganja u NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 01:09

Neće se igrati u Detroitu i Finiksu

Iz dana u dan stižu nove informacije iz SAD povodom odlaganja utakmica. Najpre je odložen susret Bostona i Majamija u TD Gardenu i to je pokrenulo lavinu odlaganja. Večeras na teren neće istrčati košarkaši Finiksa i Atlante, jer su igrači tima iz Arizone bili u kontaktu sa košarkašima Vašingtona, koji ima pozitivne slučajeve u svojim redovima. Doneta je odluka da se odlože još dve utakmice, Detroit neće ugostiti Vašington u noći između petka u subote (01.00), dok je otkazano i gostovanje Golden Stejta u Feniksu (03.00).

Problem je sve veći, otkazani su novi susreti Vizardsa i Sansa, Skot Bruks i Monti Vilijams nemaju dovoljan broj igrača na raspolaganju (minimum za odigravanje je osam igrača u protokolu). Još uvek nema informacija kada će se odloženi susretu odigrati, zasad ih je devet.

Izabrane vesti

Zbog svega što se dešava postoji i mogućnost da sezona bude pauzirana, pričao se o periodu od dve nedelje, ali iz NBA zasad rade sve u svojoj mogućnost da do toga ne dođe, pa su značajno pooštrili i medicinske protokole.

Stigli su i rezultati poslednjeg testiranja na virus korona iz najjače košarkaške lige na planeti, 16 košarkaša dobilo je pozitivan nalaz od 497 testiranih u periodu od šestog januara, prenosi ugledni Atletik. U nedelji kada su se igrači vratili u trening kampove za testiranje zabeleženo je 48 slučajeva zaraženih virusom korona, to je bilo pre sprovođenja zdravstvenih i bezbednosnih protokola. U protekloj nedelji broj je 16 i to u trenutku kada pandemija bukti u SAD.

Nadamo se da će se situacija što pre smiriti, ali ako neko može da uspostavi kontrolu u ovom trenutku to je svakako organizacija NBA lige.


tagovi

NBA ligaVašington VizardsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara