Foto: Reuters
Foto: Reuters

Problemima Kokoškova i Fenera nema kraja, Olimpija se prošetala Bosforom

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 20:43

Milanski klub rutinski stigao do pobede u 14. kolu Evrolige

Alba je zadala Fenerbahčeu bolan udarac u prethodnom kolu Evrolige (89:63), poraz od Karšijake (79:63) istanbulski tim je bacio na konopce, a izabranike Igora Kokoškova nokautirala je Olimpija iz Milana rutinskom pobedom u 14. kolu (71:79).

Niz loših rezultata košarkaši Fenera su nastavili porazom od italijanskog kluba na svom terenu i tako deveti put u 14 evroligaških susreta parket napustili pognute glave.

Izabrane vesti

Tim koji sa klupe predvodi srpski selektor Igor Kokoškov, pao je početkom druge deonice koju su gosti otvorili serijom 11:2, a vođstvo milanskog tima raslo je do kraja treće četvrtine koja je okončana rezultatom 46:68.

Domaćin je u poslednjem kvartalu uspeo da se konsoliduje, ali nešto bolja igra turskog kluba bila je dovoljna samo da ublaži poraz.

Posebno raspoložen u gostujućim redovima bio je Zek Lidej sa 15 poena (3/5 za dva, 3/5 za tri), kog je pratio Kevin Panter sa dva poena manje. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Dišon Pjer sa 16 poena.

Posle 14 kola Fenerbahče ima učinak od pet pobeda i devet poraza, dok je Olimpija slavila u osam od 13 susreta.

Istovremeno, rutinsku pobedu na svom terenu upisao je Žalgiris savladavši Baskoniju (92:73). Litvanski klub je do sedme pobede predvodio Arturas Milaknis sa 15 poena upisanih iz pet trojki. Vrlo dobro izdanje Jusufe Fola i 14 poena nisu bili dovoljni da gosti ozbiljnije namuče rivala. Žalgiris posle 14 kola ima po sedam pobeda i poraza.



tagovi

Igor KokoškovOlimpija MilanoFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara