Nejt Mekmilan (Foto: AFP)
Nejt Mekmilan (Foto: AFP)

Promena na klupi Bogdanovićeve Atlante, Nejt Mekmilan ostao bez posla, prva meta Hoksa - Kvin Snajder

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 23:59

Funkciju prvog trenera će u narednom periodu obavljati asistent Džo Pranti

Velika promena u klubu za koji nastupa reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović. Atlanta je odlučila da se rastane sa prvim trenerom Nejtom Mekmilanom, a šansu će na klupi Hoksa, kao prelazno rešenje, dobiti njegov asistent Džo Pranti, zvanično je saopšteno.

Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a dodaje da Atlanta odmah kreće u temeljnu potragu za novim šefom struke, kao i da bi na vrhu liste potencijalnih kadidata trebalo da bude bivši trener Jute Kvin Snajder. Očekuje se i da Jastrebovi stupe u kontakt sa asistentima iz Milvokija i Golden Stejta, Čarlsom Lijem i Kenijem Etkinsonom.

Izabrane vesti

Sastav iz Džordžije pružao rezultate ispod očekivanja ove sezone, iako je tokom leta uspeo da zadrži najveće zvezde i spoljnu liniju ojača angažovanjem Dežontija Marija iz San Antonija.

Pred Ol-star je ostvaren učinak 29-30, Hoksi su trenutno na osmom mestu koje vodi u plej-in, ali očekivalo se više s obzirom da je Tre Jang dobio partnera u Mariju, Džon Kolins ostao u klubu i zaključno sa Bogdanovićem i Klintom Kapelom okupljena je dobra ekipa u Atlanti.

Spekuliše se u američkim medijima da je jedan od razloga za slabe rezultate, pa i za rastanak sa trenerom Mekilanom, njegov loš odnos sa prvom zvezdom tima Treom Jangom.

Iskusni 58-godišnji stručnjak je sredinom sezone 2020/21 preuzeo trenersku klupu tima iz Džordžije i ukupno zabeležio 99 pobeda, uz 80 poraza.

Ovo je još samo jedna u nizu velikih promena u Atlanti u poslednje vreme, pošto je bivši generalni menadžer Trevis Šlenk preuzeo savetničku ulogu, dok je na mesto predsednika košarkaških operacija postavljen Lendri Filds, a značajnu rolu u rukovodstvu preuzeo je i sin vlasnika Tonija Reslera, 27-godišnji Nik Resler, podseća CBS Sport.

Što se tiče potencijalnih kandidata, Snajder je bez posla otkako je minulog leta, posle osam godina napustio Jutu. Dugi niz godina je beležio odlične rezultate sa timom iz Solt Lejk Sitija, u tri sezone prebacio marginu od 50 pobeda, vodio tri puta Džez do konferencijskog polufinala, ali upravo zbog nedovoljno dobrih rezultata u doigravanjima, kao i želje kluba da krene u rebilding sa mladim trenerom Vilom Hardijem, dve strane su pred početak tekuće sezone odlučile da se rastanu.

Milvokijev Li nikada nije obavljao ulogu prvog trenera, a od 2014. godine sarađuje sa Majkom Budenholzerom. Ovaj 38-godišnji stručnjak je u Bakse stigao 2018. godine, a pre toga je radio i kao asistent Budenholzeru u Atlanti. Od 2012. do 2014. je bio pomoćni trener i na univeriztetu Baknel. S ozbirom da je proveo četiri godine sa Hoksima, mogao bi da bude favorit iz senke, mada se zasad najveće šanse daju Snajderu.

Treći od pomenutih kandidata, Keni Etkinson, ostavio je dobar utisak kao šef struke Bruklin Netsa (2016-2020), gde se posebno dobro pokazao u radu sa mladim igračima. Nakon toga je bio asistent u Klipersima i od leta 2021. je član stručnog štaba Stiva Kera u Voriorsima.


tagovi

Atlanta HoksNejt Mekmilan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara