Nejt Volters (©MN Press)
Nejt Volters (©MN Press)

Propuštena šansa u Monaku, Zvezdine napadačke muke postaju hronične

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.10.21. | 20:59

Tim Dejana Radonjića nije uspeo da naplati dobru igru u odbrani i uzme važan brejk

Ako je nešto Crvenu zvezdu koštalo boljeg plasmana na tabeli Evrolige posle dosadašnjih šest kola, onda su to napadački problemi koji, kako vreme prolazi, postaju hronični. Jer, sve ozbiljnije Zvezdu koštaju slabi minuti na protivničkoj polovini, sve češći izostanak prave ideje, kreativnosti, pogodaka iz otvorenih šuteva, a pre svega nedostatak igrača sa sigurnim poenima u rukama, neko ko bi u kriznim ili odlučujućim momentima znao da izmisli potez vredan preokreta ili u krajnju ruku - pobede.

Veliku šansu propustila je Crvena zvezda u Monaku. Veliku, jer je imala apsolutno sve uslove da uzme važan brejk osvajaču Evrokupa i opere se za sveukupno loše izdanje protiv Albe u petak. Zbog toga Monako prekida seriju poraza u Evroligi, dok Zvezdanu Mitroviću ide kumovsko odmeravanje snaga sa Dejanom Radonjićem - 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9).

Izabrane vesti

Da li je do umora, velike potrošnje u ranoj fazi sezone ili jednostavno zbog priprema odrađenih u vanrednim okolnostima, Crvena zvezda jednostavno nema šut za tri poena! I sve što su mogli da promaše, igrači Dejana Radonjića su promašili i tako dali Monaku ne samo ruku spasa, već i mogućnost da uzme pobedu uprkos krizi u većem delu drugog poluvremena...

-------------------------

MONAKO – CRVENA ZVEZDA 70:62

/21:12, 20:24, 15:17, 14:9/

Dvorana u Monaku;

Gledalaca: 3.119;

Sudije: Saša Pukl, Emilio Perez, Mikele Rosi.

MONAKO: Li 2, Vesterman 3, Dijalo 19 (7sk), Butsijel -, Motiejunas 14 (8sk), Utara 3, Faje -, Grej -, Anđušić 12, Traore -, Hol 9, Džejms 8 (4as).

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Volters 18 (5as), Uskoković -, Davidovac -, Mitrović 2, Lazić 3, Kalinić 14 (5sk, 4iz, 3as, 3uk), Dobrić 8, Holins 3, Simonović -, Kuzmić 10 (7sk), Cirbes 4.

-------------------------

Baš kako je Danilo Anđušić u razgovoru za Mozzart Sport najavio, utakmicu su rešili detalji. Bolji ofanzivni skok domaćina gde je kvartet Butsijel – Dijalo – Faje – Hol pokupio čak deset lopti iz kojih je Monako po pravilu dolazio do poena - Zvezda uhvatila samo tri ofanzivna skoka -, a pre svega mirnija ruka i hladnija glava u minutima poslednje četvrtine koji su rešavali meč.

Zvezda jeste rezultatski bila u igri za pobedu sve do poslednjeg minuta, ali je poslednji voz propustila sredinom četvrtog perioda kada igrači Monaka nisu mogli da pogode ništa. Monako je upao u trominutni post uz čak sedam promašaja iz igre što Zvezda nije umela da iskoristi i kazni! Gotovo minut i po Zvezdi je bilo potrebno da preko Majka Cirbesa ubaci prve poene, a onda još skoro 120 sekundi do pogotka Nikole Kalinića za 60:59, na tačno polovini četvrtine. I tu se videlo da Crvena zvezda nije spremna da uzme ono što bi joj s pravom pripadalo da je okrenula rezultat, a kao ruka sudbine pojavio se Majk Džejms sa trojkom kojom je praktično rešio utakmicu iako je na semaforu bilo sasvim dovoljno vremena da se stvari promene.

Umesto da se nešto zaista dogodi, Zvezdini igrači potpuno su podbacili i gotovo četiri minuta ostali bez poena. Čak tri izgubljene lopte, pa neiskorišćen napad posle Džejmsove tehničke, da bi Nejt Volters na ulazu u poslednji minut promašio otvoren šut za tri poena iz čega je Alfa Dijalo stavio tačku sa linije slobodnih bacanja. Zvezda je završnih deset minuta završila sa samo devet poena...

Nejt Volters (©Star Sport)Nejt Volters (©Star Sport)

Nejt Volters je i večeras bio prva napadačka opcija Crvene zvezde, ali ni to što je najveći deo susreta šutirao bez greške nije bilo dovoljno da se u Milano ode s trijumfom u rukama jer mu je nedostajala adekvatna podrška. A nudio se domaćin Zvezdi, na tacni je bio učinak koji bi ekipi mnogo značio u danima izrazito velike energetske potrošnje.

Nikola Kalinić je uspeo da pogodi sve za dva poena, ali samo jednu trojku iz pet pokušaja, uz još četiri izgubljena poseda. Ognjen Dobrić je ostao na osam poena, dok je Ognjen Kuzmić bio blizu nivoa nekih prethodnih utakmica – 10 poena i sedam uhvaćenih lopti. Nedostajali su mu koševi u drugom delu kako bi utisak bio potpun. Ostin Holins je odigrao još jednu napadački mršavu utakmicu s tri poena, uz 1/4 sa distance. Crvena zvezda je trojke šutirala mršavih 3/21, što u kombinaciji sa čak 18 izgubljenih poseda ne ostavlja mnogo prostora da se razmišlja o pobedi. I pored ovakve statistike Zvezda je bila na dva do tri dobra napada do brejka, što samo ukazuje da odbrana nije sporna, koliko tanak učinak na drugoj polovini terena.

Kod Monaka 19 poena i sedam skokova imao je Alfa Dijalo koji je ozbiljno namučio protivnika u reketu, baš kao i Donatas Motiejunas sa 14 poena uz osam uhvaćenih lopti. Danilo Anđušić je skupio 12 poena (4/11 iz igre, 2/6 za tri). Donta Hol je upisao devet, a Majk Džejms, koji je najveći deo susreta bio u kontraritmu, imao je osam poena (3/11 iz igre, 2/8 za tri).

Zvezdi predstoji dan odmora, pa gostovanje Olimpiji u Milanu.

EVROLIGA - 6. kolo

Utorak

Monako - Crvena zvezda 70:62

/Dijalo 19 - Volters 18/

U toku:

Fenerbahče - Barselona

Olimpijakos - Alba Berlin

Makabi Tel Aviv - Žalgiris

Bajern Minhen - Olimpija Milano

Sreda

18.00: (1,70) Uniks - Baskonija (2,30)

19.00: (2,30) Zenit - Real Madrid (1,70)

20.00: (3,05) Asvel - CSKA Moskva (1,45)

20.00: (2,70) Panatinaikos - Anadolu Efes (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaKK MonakoNejt VoltersOgnjen KuzmićOgnjen DobrićMajk DžejmsDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara