Komentari na vest

Prosečna godišnja zarada trenera u Pro A ligi 112.000 evra, najplaćeniji Saša Obradović

g

gost 123456

pre oko 2 godine

A PRO LIGA ne znaci nista u Evropskoj kosarci. Kosarka u Francuskoj je na nivou popularnosti kao recimo Hokej u Srbiji. Kada se igrao F4 Evrolige u Parizu, sportske novine u Francuskoj su taj dogadjaj propratile kroz par reci i slika u poslednjim stranicama sportskih casopisa. Plate u kosarci u odnosu na fudbal su predaleko ali A PRO liga nije NIKAKVO merilo za plate u Evropskoj kosarci... Objavite plate trenera u Endesa ligi, ili u A Ligi Italije .. odredjeni klubovi u ABA ligi imaju vece plate od igraca u A PRO ligi... Francusku NE ZANIMA kosarka, oni su vestackouvuceni u Evroligu kao sto se sa Englezima pokusalo...
g

gost 123456

pre oko 2 godine

Da odgovorim sam na svoj komentar. Mozda nije tema, ali svakako interesantno. Kada cese pisati o kosarkaskom fer pleju u smislu finansija? Nedavno je objavljeno kako Real I Barsa za 10 god. imaju 244 miliona minusa, ALI REAL I barsa se finansiraju iz FUDBALA FCReal je za tu istu deceniju verovatno u plusu milijadu ipo evra...i mogu sebi priustiti gubitak od 244 miliona za kosarku... Po meni to nije FER PLEJ FINANSIJSKI. Recimo Armani je po meni klub za primer...Imaju jakog sponzora, gazdu..i finansiraju se iskljucivo odatle... ali ni u jednom slucaju se ne mogu meriti sa Realom Barskom jer je u fudbalu enormno veliki novac... Tovaziisto i za Bayern, samo sto oni ne uzazu bas toliko kao Real i Barsa.. LAKO JE VODITI KOSARKASKI KLUB KADA SE FINANSIRAS IZ FUDBALA. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.
K

Kiks

pre oko 2 godine

Au druze sta ti napisa :) . Francuska kosarka ima jednog evropskog prvaka( Limoz 1992 godine), reprezentacija Francuske ima na Olimpijadi 3 medalje, sa SP 2 medalje i sa EP ima 9 medalja.Reprezentacija je bila sampion evrope 2013 godine.Trenutno po Fibinom rangu su 5 reprezentacija po kvalitetu. Prva utakmica 1926 godine, FIBA clanica od 1933 godine. Svjetske i evropske zvijezde bili reprezentativci kao sto su Parker, Gober, Batum, Furnie, Diao zadnjih godina, nekada Rigodo, Turiaf, Pietrus, Dubuison, Moiso, Flore Zake, Wahad, Bilba, Bonato itd itd itd ,do danas ukupno 21 NBA igrac od 23 koja su izasla na draft u NBA. Mladje kategorije da ne spominjem, U19 reprezentacija 12 medalja od cega 4x sampion evrope, U17 reprezentacija 12 medalja od cega 3x sampion evrope. Decko Francuska reprezentacija je sve samo ne ono sto si ti nabrojao, da zadnjih godina zajedno sa Italijanskom ligom u debelom zaostatku za Spanijom i Turskom ali daleko od toga sto si ti pisao :) . Sportski pozdrav !!!
g

gost123456

pre oko 2 godine

@Kiks . Potpuno si u pravu kada pises o uspesima Francuske reprezentacije i o Francuskim igracima uopste. Ali to nema bas mnogo veze sa klubskom kosarkom. Francuska nije bila zainteresovana za Evroligu, prakticno ih je Bartomeu ugurao u Evroligu. Slazem se sa vaznoscu Francuske kao kosarkaske nacije, ali to je drugo, a i svi igraci koje si nabrojao dolaze sa Africkog kontinenta. Generalno kosarka nije popularan sport u Francuskoj. Pa f4 u Parizu je medijski bio neprimetan tamo, mnogi su to tada krotikovali. Pozdav :)
g

gost123456

pre oko 2 godine

@Kiks Ne znam gde si ti procitao da ja kritikujem Francusku reprezentaciju u kosarci. Pricam o Francuskoj za klupsku kosarku sto su dva sveta u odnosu na reprezentaciju. Monako I Asvel u Francuskoj prati neverovatan mali broj ljudi, a to se vidi i po publici.. A recimo Cska-barsa, olimpiakos-efes real-makabi.. takve utakmicu u Francuskoj NIKO ZIV NE PRATI... o tome se radi.
L

Legenda sa severa

pre oko 2 godine

To Legendo! Potpiši Džonija O'Brajanta, mislim da je slobodan agent.
G

Gostens

pre oko 2 godine

a kod nas za 250.000€ tu je pokazao da nije sve u novcu a to sto je posle bilo verovatno sukob sa covicem u to ne ulazim.
K

Klaster

pre oko 2 godine

Neverovatno mi je koliko su ove plate niske u poređenju sa fudbalom i koliko je košarka potcenjen sport, posebno kada pogledamo koliki intelektualni kapaciteti su neophodni za nju u odnosu na fudbal.
K

Ko je ovde lud

pre oko 2 godine

S.obradović 200.000. neto , a brđanin Radonjić 450.000.+ neto. O rezultatima ne pričam.
K

K R O J F

pre oko 2 godine

@Ko je ovde lud Valjda je bolji stručnjak
D

Drvo

pre oko 2 godine

Obradovic je bio najskuplji trener u istoriji Zvezde.