FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Protiv Srbije pomoglo, Ivanovićevu Baskoniju nije ni okrznulo: Poceko uzalud "ludeo" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 22:05

Italijan isključen prvi put od dolaska u Asvel, ali Hauarda i društvo to nije dotaklo ni najmanje

Nema tog ljubitelja evropske košarke kom nisu poznate trenerske metode Đanmarka Poceka i krajnje čudni načini kojima pokušava da preokrene tok utakmica u korist svoje ekipe. Posle Srbije na Evrobaketu 2022 i Dominikanse Republike na Mundobasketu, sada je evroligaški teren osetio eksploziju Đanmarka Poceka, obrušavanje na arbitre i neminovno isključenje.

Nije to pomoglo Asvelu, pošto je Baskonija Duška Ivanovića ostvarila i četvrtu uzastopnu pobedu u evroligi pod vođstvom crnogorskog stručnjaka 88:81 i još jednom potvrdila uspešnu šok-terapiju. Neverovatni Markus Hauard je nakon 30 poena Barseloni pre dva dana, ubacio 35 francuskom predstavniku i potvrdio status igrača u najboljoj košgeterskoj formi u Evroligi.

Izabrane vesti

Činilo se da će klub iz Vitorije pretrpeti prvi poraz u elitnom takmičenju od promene trenera, pošto je sredinom druge četvrtine imao čak 16 poena zaostatak (39:23). Osokolio se Asvel dolaskom Poceka, trijumfovao protiv Žalgirisa i Albe, a sjajnu igru prikazao je i u prvih 20 minuta igre večerašnjeg duela u Vilerbanu.

Krajem prvog poluvremena prednost domaćina počela je da se topi, ali je i dalje iznosila pristojnih sedam poena pred odlazak na odmor. Kada je Baskonija potpuno sustigla rivala i preuzela vođstvo krenula je Pocekova teatralnost. Na minut do kraja treće četvrtine ušao je u žučnu raspravu sa arbitrima, pošto se nije složio sa njihovom odlukom donešenom pregledanjem snimka, uputio im mnogo teških reči i momentalno je isključen.

Nije to poremetilo prevashodno maestralnog Markus Hauarda. Amerikanac je zbirno dao 65 poena za poslednjih 48 časova, uz čak osam trojki večeras iz 13 pokušaja. Najveću podršku imao je u Čimi Monekeu. Sjani Nigerijac igrao kao prepoređen od dolaska Ivanovića, ubacio je 19 poena, dok je Metju Kostelo imao 16. Na drugoj strani nisu vredele dobre partije Majka Skota (22 poena) i Lovernja (16).

Posle devetog kola, Baskonija ima skor 5-4, dok je Asvel pretposlednji s 2-7.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

/Braun 18 - Biberović, Vilbekin 18/

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

/Piters 28 - Nedović 26/

Milano - Anadolu Efes 92:76

/Šilds 18 - Klajburn 18/

Real Madrid - Monako 91:73

/Musa 21 - Motiejunas 14/

Petak

Žalgiris - Bajern 74:73

/Šmits 16 - Ibaka 20/

Asvel - Baskonija 81:88

/Skot 22 - Hauard 35/

Panatinaikos - Virtus Bolonja (u toku)

Barselona - Valensija (u toku)

Partizan Mozzart Bet - Alba (u toku)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Đanmarko PocekoBaskonijaDuško IvanovićKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara