Branko Lazić i Kevin Panter (©Star Sport)
Branko Lazić i Kevin Panter (©Star Sport)

Prvi košarkaški večiti derbi u novembru

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.09.22. | 13:32

Garantovana četiri meča dva najveća srpska kluba, plus potencijalni susreti u Kupu Radivoja Koraća, plej-ofu ABA lige...

Klupska sezona je pred vratima, a ova će biti posebna u odnosu na druge jer će se prvi put u istoriji igrati dva večita derbija u Evroligi. Ipak, pre nego što najbolje srpske klubove vidimo u susretu elitnog takmičenja, uvertiru za istorijski trenutak predstavljaće okršaj prošlogodišnjih finalista u Jadranskoj ligi.

Prvi večiti derbi u takmičarskoj 2022/23 na programu je 28. novembra, kada će domaćin biti Crvena zvezda. Prema sadašnjem planu Partizan bi šampiona Jadranske lige trebalo da ugosti 13. marta naredne godine, ali zbog prenatrpanog kalendara takmičenja nije isključeno da tada bude određenih, minimalnih odstupanja. No, zasad je upisano da će Parni valjak većinsku publiku imati sredinom trećeg meseca.

Izabrane vesti

19.00: (1,20) Partizan (19,0) Lokomotiva (5,00)

Da će ovo biti posebna sezona za košarkaške sladokusce u Srbiji govori i to da je već za 8. decembar od 20.30, dakle nedugo posle prvog derbija u Jadranskoj ligi, zakazan istorijski večiti derbi u Evroligi. Tada će Partizan formalno biti domaćin. Kao što je još ranije objavljeno, drugo odmeravanje snaga crveno i crno-belih u Evroligi na programu je 27. januara od 19 časova.

Dakle, imaćemo četiri garantovana derbija beogradskih velikana, plus moguće dvoboje u Kupu Radivoja Koraća, plej-ofu Jadranske lige...


tagovi

Večiti derbiKK Crvena zvezdaKK PartizanABA ligaJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara