Saša Obradović (©MN press)
Saša Obradović (©MN press)

Prvi poraz Obradovićevog Monaka kod kuće, Dižon osvojio Gaston Medesan dvoranu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 20:28

Kneževi neprijatno iznenadili i posle sedam pobeda pali u osmom kolu LNB Pro A lige

U šestom kolu Evrolige košarkaši Monaka su savladali Crvenu zvezdu (85:77), ali izgleda da su se ozbiljno potrošili u sudaru sa srpskim šampionom. Večeras su pretrpeli prvi poraz u prvenstvu, a Dižon može da se pohvali da je uspeo da osvoji Gaston Medesan dvoranu, što ove sezone nije pošlo za rukom Roanu, Gravlenu, Burgu, Anadolu Efesu i Zvezdi - 84:95.

Zbog ograničenja o šest stranca u francuskom prvenstvu, nije bilo u ekipi Saše Obradovića Džordana Lojda koji je minulog petka proglašen za igrača utakmice sa crveno-belima. Odlučio je srpski stručnjak da odmori i Adrijena Moermana (bez minuta), ali to ga je na kraju ozbiljno koštalo. Neuspeh Monaka u osmom kolu znači da u LNB Pro A ligi više nema neporaženih. Monako je na 7-1, a Dižon je upisao šesti trijumfa (6-2).

Izabrane vesti

Već na startu je Dižon pokazao da može da se nosi sa Kneževima, pa je na prvi odmor otišao sa šest poena prednosti. Probudio se domaćin u nastavku, stigao do preokreta, ali se na veliki odmor otišlo sa nerešenim rezultatom (47:47).

Kada se očekivalo da Obradovićeva četa vrati stvari na svoje mesto i uspostavi kontrolu, Dižon je zaigrao još kvalitetnije. Vratio prednost, vodio tokom čitave treće deonice i poslednji odmor dočekao sa sedam poena viška.

Uspevali su Kneževi u dva navrata da spuste zaostatak na samo poen u poslendjih 10 minuta, ali je u završnici gostujući tim serijom 10:0 otklonio sve dileme i upisao veliku pobedu.

Blistao je u pobedničkoj ekipi Amerikanac Markis Mekdafi zbog kojeg je Dižon morao da se zahvali na saradnji Danilu Nikoliću (nedavno potpisao za Avtodor). Imao je zdravstvenih problema, nije uspevao da prođe lekarske preglede, a kada je konačno uspeo, dobio je prednost u odnosu na crnogorskog reprezentativca. Sada je jasno i zašto, pošto je vicešampionu Francuske ubacio 27 poena, a skok mu je nedostajao za dabl-dabl. Ispratili su ga Dejvid Holston sa 19 i Gregor Hrovat sa 15 poena i čak devet asistencija.

U Monaku je Majk Džejms odradio svoje, upisao dabl-dabl sa 20 poena i 10 završnih dodavanja. Ispratili su ga Jakuba Utara sa istim poenterskim učinkom, kao i Donte Hol i Eli Okobo sa po 12 poena. Ostatak tima je skupa ubacio 20 poena.


Asvel je nastavio sa odličnim rezultatim, pa je u osmom kolu deklasirao ekipu Fo Provans sa 94:65. Parker Džekson je ubacio 19 poena, Jusufa Fal je dodao 14, uz pet skokova, dok je 13 ubacio Amin Nua.

Dvocifreni su u ekipi koja će 17. novembra doći u Pionir na megdan Crvenoj zvezdi bili i Antoan Dio sa 12, Šarl Kaudi sa 11 i Džona Metjuz sa 10 postignutih poena. Kod gostiju dabl-dabl Ševona Tompsona (13 p, 12 sk), dok je Jona Pasave Dutil dodao 10 poena.




tagovi

KK MonakoDižonMajk DžejmsAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara