(© AFP)
(© AFP)

Pukla bomba u Kataloniji: Vili Ernangomes u dresu Barselone! Real se neće mešati

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 23:47

Katalonci jačaju centarsku liniju

Pobedio je Real na fudbalskom, a izgleda da će Barselona na košarkaškom tržištu. Tokom četvrtka su Madriđani doveli Ardu Gulera, iako su Katalonci dugo obigravali oko talentovanog veziste Fenerbahčea, da bi u večernjim satima procurela informacija da je Blaugrana pred završetkom bitnog posla, samoje formalnost deli do potpisa Vilija Ernangomesa.

Najkorisniji igrač prošlogodišnjeg Prvenstva Evrope dogovorio se sa Barsom, ali ozvaničenje saradnje koče propisi, koji dozvoljavaju Madriđana da se umešaju. Sve na osnovu činjenice da i dalje polažu prava na proverenog centra, usled saznanja da je pre odlaska u NBA igrao baš za Blankose. Kako ga je Nju Orlenas otpustio po okončanju minule sezone, a niko u Sjedinjenim Američkim Državama nije našao za shodno da ga (još) angažuje Barselona se prva javila i ponudila ugovor. Ernangomes je prihvatio i sad obe strane moraju da čekaju izjašnjavanje Reala. Ako Madriđani izjednače Barseloninu ponudu onda se Vili, maltene, ne pita ništa i moraće da igra za prethodni klub u Španiji, jer su propisi takvi. Mada, sudeći prema poslednjim vestima sa Pirinejskog poluostrva deluje da će Real, ovoga puta, ostati po strani, čime će Barsi ostati čist put ka dovođenju košarkaša koji ume da igra podjednako dobro pod oba koša.

Izabrane vesti

Baš to su čelnici kluba zamerili Sertaču Šanliju i zato su sa njim raskinuli saradnju. Nisu bili zadovoljni kako je obavljao poslove u defanzivi, te će se Šanli verovatno vratiti u otadžbinu i obući dres Fenerbahčea.

Kad je o Ernangomesu reč, razlog što će Real ostati po strani je u saznanju da ima na raspolaganju Edija Tavaresa, jednog od najdominantnijih centara Evrope i ne želi da pravi gužvu, niti veliku konkurenciju ili izaziva sujetu jednog od njih dvojice.

U Barsi znaju šta dobijaju Vilijevim dolaskom. Reč je o momku koji je dvaput pomogao kraljevskom klubu da osvoji titulu državnog prvaka, ima po jedan Kup i Superkup, dve zlatne medalje sa Evrobasketa (2015, 2022) sa reprezentacijom Španije, sa kojom je i aktuelni prvak sveta.


tagovi

košarkaACB ligaKK Real MadridKK BarselonaVili Ernangomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara