Blažič i Omić (©ABA LIGA – Aleš Fezver)
Blažič i Omić (©ABA LIGA – Aleš Fezver)

Pulen i Blažič pocepali mrežice, Cedevita Olimpija razbila Virtus u Bolonji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 23:11

Šengelija debitovao za domaćina u Evrokupu, Heket promašio svih osam šuteva iz igre

Kakva Cedevita Olimpija - strašna Cedevita Olimpija!

Ljubljančani ne da su hit evropske klupske košarke, već sve ozbiljnije prete da izrastu u jednog od najozbiljnijih kandidata za trofej u Evrokupu! Daleko je finale drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu, ali izabranici Jurice Golemca jednostavno ne znaju da se zaustave. Večeras su usred Bolonje gotovo deklasirali Virtus za koji je debitovao Tornike Šengelija, a zahvaljujući odličnim rolama Jake Blažiča i Džejkoba Pulena kontrolisali su gotovo ceo meč – 86:74 (31:24, 20:20, 17:14, 18:16).

Izabrane vesti

Deveta pobeda zaredom u svim takmičenjima, osvojen domaći Kup i odličan zamajac za finiš sezone u kojoj će Zmajčeki definitivno biti jedan od najvažnijih faktora. Da se nešto ozbiljno sprema u čuvenoj Paladoci osetilo se već u prvoj četvrtini kada je Cedevita Olimpija ubacila čak 31 poen! Malo ko može da se pohvali da je ekipi Serđa Skariola dao kao gost toliki broj koševa za četvrtinu, a kamoli već u uvodnih deset minuta... Zmajčeki su raširili krila zahvaljujući kvartetu Dragić – Omić – Blažič – Pulen koji je serijom 10:2 doneo opipljivo vođstvo posle kojeg se lakše disalo. To je dalo jak impuls samopouzdanja gostima da nastave sa dominantnom igrom u nastavku što je dovelo da ubrzo na semaforu piše 44:29! Pulen je fantastično dirigovao igrom i pogađao iz svih pozicija, dok odbrana Virtusa nije imala nikakav odgovor.

Blažič je zatim preuzeo kontrolu, što je dovelo do toga da upravo on zakuca poslednji ekser i overi pobedu. Rastrčali su se izabranici Jurice Golemca po parketu, a Blažič je sipao trojke u koš domaćina za ubedljivih 15 razlike. To je dalo mogućnost da se sa gotovo pola snage iskontroliše utakmica do kraja.

Cedevita Olimpija utakmicu je završila sa 13 trojki iz 37 pokušaja, a Blažič i Pulen su ubacili po četiri. Prvi je imao 18, drugi 20 poena, dok su Ferel i Dragić dodali po 11 poena. Kod domaćina Šengelija je na debiju imao 14 poena i sedam skokova uz tri asistencije. Miloš Teodosić odigrao je skoro 26 minuta i imao devet poena (3/10 iz igre, 1/4 za tri), te 10 asistencija i tri skoka. Danijel Heket odigrao je jako slabo i promašio svih osam šuteva iz igre...

Cedevita i Virtus su sada izjednačeni na po 8-7.



tagovi

Cedevita OlimpijaVirtus BolonjaMiloš TeodosićJaka BlažičDžejkob PulenTornike Šengelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara