Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Pusti “treš-tok“, ovo je čist košarkaški IQ: Kazins je i pokušavao, ja ga nisam čuo... Niko ne gleda više snimaka od nas

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 09:08

Nikola Jokić posle prve pobede u plej-ofu

Konačno malo sreće na licima Denverovih igrača, iako Golden Stejt i dalje ima ogromnu prednost od 3:1 i petu utakmicu na domaćem terenu. Pa ipak, bar malo optimizma u timu iz Kolorada, jer kako kaže najbolji igrač Denvera Nikola Jokić..

Izabrane vesti

“Dokazali smo sebi da možemo da pobedimo“.

Jokić je po običaju pokazao najviše. Između ostalog i sposobnost da predvidi budućnost! Ili je bar tako izgledalo kada je pred ključni napad Voriorsa pročitao akciju Stiva Kera i sa klupe saigračima poručio da će rival probati da lob pasom stigne do koša.

Niko u ligi verovatno ne gleda video analize više nego mi. Jednostavno sam se setio iz snimka. Bio je isti raspored igrača, ista postavka, pa sam se setio, ne znam ni sam kako. Možda je bilo i malo sreće“, rekao je Jokić posle meča.

Nahvalio je klupu svog tima, doprinos rezervnih igrača. Uz dobru odbranu Ostina Riversa, trojke Bounsa Hajlanda i poene iskusnog Demarkusa Kazinsa sve je bilo mnogo lakše. Pa opet, Golden Stejt je uglavnom targetirao Nikolu Jokića. Znaju svi u NBA ligi oko koga se sve vrti u Koloradu. Pokušavaju da ga provociraju na sve načine, gurali su mu noćas i prste u oči, izgovaraju sve i svašta ne bi li izazvali reakciju, ali...

Uzalud. Jokić takve pokušaje jednostavno – ne čuje.

Ne volim to. Samo želim da pobedim meč, ne pričam ni sa kim na terenu, nema ’treš toka’. I oni shvataju da sam takav, pa ne rade to ni oni. Ili rade, ali ih onda ne čujem“, smeje se Jokić.

A nije izmislio. Aktuelni saigrač Kazins čak mu je i priznao...

Rekao mi je: Ja sam probao, ali ti nisi reagovao... Ne znam da li je tada igrao u Sakramentu, Golden Stejtu, LA Klipersima“.


tagovi

Denver NagetsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara