Dejan Radonjić (©KK Crvena zvezda)
Dejan Radonjić (©KK Crvena zvezda)

Radonjić: Drugo poluvreme po ukusu; Bajić: Brine me drugo poluvreme, mora da se igra svih 40 minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 21:27

"Moramo da budemo bar na istom nivou u petak kako bismo bili u prilici da dobijemo i drugi meč", ističe trener Crvene zvezde

Crvena zvezda je nadomak finala Jadranske lige posle ubedljive, ali ne tako lako izvojevane pobede nad Igokeom. Crveno-beli su opravdali ulogu favorita u prvom susretu i posle dosta nadmudrivanja s gostima iz Laktaša kvalitetnom igrom u poslednjoj deonici napravio odlučujući pritisak za pobedu.

Imaće o čemu da razmišlja Dejan Radonjić do petka i drugog susreta, ovog puta u Laktašima, ali naravno važno je da je njegov tim dobio i pokazao pravo lice kada se lomilo...

Izabrane vesti

"Igokea je bila odlična u prvom delu je odlično igrala u oba smera, precizna, skakali su bolje od nas, šutirali u visokim procentima. Mi smo taj deo utakmice odigrali onako kako ne bi trebalo protiv ovakvog rivala. Drugačije je sve izgledalo u nastavku. Broj koševa govori da je odbrana bila dobra, ali ono što je bilo važno jeste da smo rezultat gradili strpljivo i tako došli u situaciji da kontrolišemo susret i dođemo do pobede", izjavio je Radonjić za televiziju Arenasport.

Utorak, 18.45: (1,25) Efes (17,0) Real Madrid (4,40)

Šta očekivati u petak?

"Biće teško, Igokea je u svakoj utakmici pokazala čvrstinu i da igra dobro protiv nas. Nisu oni ovde tek tako, što su i dokazali. Moramo da budemo bar na istom nivou u petak kako bismo bili u prilici da dobijemo i drugi meč".

Zvanično najbolji trener ABA lige za takmičarsku 2020/21 Dragan Bajić logično je zadovoljan prvim delom susreta, ali priznaje da ga brine to što je njegov tim u nastavku ubacio samo 19 poena...

"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila baš onakva za kakvu sam spremao tim. Odlično naše prvo poluvreme, ušli smo jako čvrsto, dobri u kontaktu, oterali daleko od koša neke napadačke opcije Zvezde. Imali smo vođstvo na poluvremenu, imali dobre periode, ali opet smo padali s koncentracijom i gubili neke igrače nepotrebno. Ono što me najviše brine je drugo poluvreme, izgubili smo kontinuitet napada i čvrstinu", sumirao je utiske Bajić i zaključio:

"Rekao sam igračima da se košarka igra 40 minuta, ne 30 ili 35. Moramo da naučimo iz grešaka koje smo pravili u drugom poluvremenu kako bismo se što bolje spremili za susret u petak".



tagovi

KK Crvena zvezdaPlej-of Jadranske ligeIgokeaDejan RadonjićDragan Bajić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara