Dejan Radonjić (Starsport)
Dejan Radonjić (Starsport)

Radonjić: Marković nije još registrovan, videćemo u kakvom je stanju

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 17:16

Trener košarkaša Crvene zvezde govorio za medije o predstojećem okršaju sa francuskim Asvelom i najnovijem pojačanju crveno-belih Stefanu Markoviću

Srpski šampion posle istorijskog trijumfa nad Panatinaikosom u devetom kolu Evrolige dočekuje Asvel - najprijatnije iznenađenje elitnog takmičenja na startu sezone. Trener Dejan Radonjić je istakao da će Zvezdina odbrana biti na velikom ispitu, a da najnovije pojačanje Stefan Marković još nije registrovan, ali da bi ekipi uskoro mogao da pomogne i Nikola Ivanović.

Izabrane vesti

Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski kvalitetnu ekipu. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet koji ćemo morati da iskontrolišemo“, rekao je Dejan Radonjić. „Imaju igrače sa mnogo poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni... Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo koncentrisani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo“.

Pričao je i o Stefanu Markoviću, koji je stigao u klub kao najnovije pojačanje, ali i dalje nema dozvolu da zaigra.

Stefan nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti šta i kako dalje“.

Uskoro će Zvezda biti jača i za Nikolu Ivanovića, koji je bio na dužoj pauzi zbog virusa korona.

Nikola je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće“, zaključio je Radonjić.

Očekivanja pred okršaj sa Asvelom izneo je i košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović.

"Dočekujemo meč u boljem raspoloženju nego onaj od pre sedam dana. Očekuje nas sjajan tim, koji je to dokazao partijama u Evroligi. Izvanredno popunjen, sa kombinacijom sjajnih strelaca i atletski dominantnih igrača. Kompletna, kvalitetna ekipa. Biće nam potrebno dobro izdanje da se nosimo sa njima", rekao je Mitrović. "Jedno su očekivanja javnosti, a drugo ono šta radimo i za šta se spremamo. Uvek se naglašava da idemo meč po meč i za nas je svaki naredni najbitniji. Pogotovu protiv ekipe sa 6-2 skorom u Evroligi. Za nas je to veliki izazov da se odmerimo. Nadamo se atmosferi kao protiv Panatinaikosa i da ćemo biti na nivou koji će nam doneti dobar rezultat".

Luka se raduje što će zaigrati uskoro sa Stefanom Markovićem.

"Njegovi kvaliteti i iskustvo su dobro poznati. Trebaće mu malo vremena da se uklopi, pronađe takmičarsku formu, ali svo to iskustvo i kvalitet će mu olakšati. Uzbuđeni smo i nestrpljivi da zajedno sa njim uđemo u nove utakmice i pobede".

Zvezda od početka sezone igra veoma dobro u odbrani, pa bi Marković samo trebalo dodatno da pojača defanzivni zid.

"To je zaštitni znak Crvene zvezde od kad god je tu Radonjić. Nema tu prevelike tajne i formule. Baziramo igru na tome, držimo taj deo na visokom nivou. Nekada je napad zakazivao. Ali kako je sklopljena ekipa, odbrana ne sme da zakaže. Ostale stvari će doći na svoje. Neke nisu bile na pravom nivo zbog brojnih faktora. Za odbranu nema kompromisa i izgovora. Iz toga crpimo snagu i energiju za sve ostalo", podvukao je Mitrović.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara