Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić: Mornar sa Mozlijem želi značajniju ulogu, da odigramo sa maksimalnim oprezom

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 18:21

"U Baru je uvek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobede", izjavio je trener Crvene zvezde

Posle teškog poraza od Albe u 5. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde putuju u Bar, gde ih sutra očekuje duel sa Mornarom u okviru 5. kola ABA lige. Srpski šampion ponovo ulazi u pakleni ritam, s obzirom da naredne sedmice igra duplo kolo u okviru elitnog takmičenja. Barani još nisu okusili slast pobede u regionalnom prvenstvu, ali Dejan Radonjić poziva na oprez.

Novi kadrovski problemi zadesili su crveno-bele pred susret sa nemačkom šampionom u Evroligi, pošto je zbog zdravstvenih problema susret propustio Nikola Ivanović. On se nije osećao dobro na jutarnjem treningu pred meč, te je odmah izolovan i neće igrati ni u Baru.

Izabrane vesti

U stroj se vratio Branko Lazić, Majk Cirbes je počeo da radi sa timom, ali nije kročio na parket još od susreta sa Splitom na otvaranju sezone. Sa druge strane, Mornar je posle četiri poraza u ABA ligi i jednom u Evropa kupu, slavio tokom nedelje na evrosceni protiv holandskog Lejdena i tako upisao prvi trijumf u sezoni. Debi će protiv Zvezde upisati i novajlija Vil Mozli, koji je nedavno stigao u Bar iz Partizana. Zbog svega navedenog, Radonjić ističe da Zvezda neće imati lak zadatak.

"Ekipa Mornara sigurno traži posle starta sezone pobedu u regionalnom takmičenju. Dolazak i angažovanje Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj imaju značajnu ulogu već godinama, i poprave utisak sa početka sezone. Samopouzdanje im sigurno podiže i pobeda u Evropi koju su izborili tokom nedelje. Ova utakmica traži maksimalan oprez jer je u Baru uvek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobede u Baru".

Ekipa nakon jutarnjeg treninga u Beogradu, putuje u Crnu Goru u večernjim časovima, a odmah po završetku meča vraća se u Srbiju. Put u Monte Karlo sledi već u ponedeljak, gde crveno-bele u utorak očekuje sudar sa Monakom.

Ognjen Dobrić je dugo odsustvovao zbog povrede, praktično propustio kompletne pripreme i još traži pravi ritam. Nada se Zvezdin strelac pobedi na gostovanju, koja bi ekipi dala vetar u leđa pred dupli program u Evroligi.

"Ulazimo u novi mini ciklus, malo vremena imamo između mečeva sa Albom i Mornarom sa kojim smo u prošlosti odigrali brojne vrlo zanimljive i dobre utakmice. Podižu se, pobedili su pre nekoliko dana u FIBA takmičenju, doveli su Mozlija, imaju puno iskusnih igrača koji dugo igraju i Evropu i ovu ligu. Njihov položaj na tabeli nikako ne pokazuje stvarni kvalitet te ekipe. Znamo šta moramo da uradimo kako bi došli do važnih bodova, koji bi nam značili pred duplo kolo Evrolige".


tagovi

Vil MozliMornar BarABA ligaDejan RadonjićKK Crvena zvezdaOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara