Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić o pojačanjima: Met Tomas može da pomogne, bio bih srećan kada bismo potpisali Dinosa Mitoglua

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 12:20

Trener Panatinaikosa se nada da će ojačati roster pred nastavak sezone

Odlučio je Dejan Radonjić minulog leta, posle druge uzastopne triple krune sa Crvenom zvezdom, da prihvati ponudu Panatinaikosa i karijeru nastavi u redovima grčkog velikana. Posle nešto više od pola prve sezone u Atini, usled brojnih promena u rosteru, ali i zbog problema sa povredama, rezultati nisu kakvim su se Zeleni nadali. Ipak, crnogorski stručnjak ima podršku uprave.

Posle pobede protiv Žalgirisa nakob velikog preokreta, koju je obeležila interevencija predsednik Vasilisa Partenopulosa na poluvremenu, čini se da bi PAO mogao da preokrene sezonu. Posebno uz informaciju da bi Radonjićevu ekipu trebalo da pojača bivši bek Valensije Met Tomas.

Izabrane vesti

"Dobar je igrač, videćemo kakva će biti situacija u narednih par dana", kratko je najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde prokomentarisao potencijalni dolazak Amerikanca.

Nedavno je i sam istakao da se nada novim akvizicijama. Najpre se mislilo da bi u Atinu mogao da stigne Šabaz Nejpir, ali je na kraju završio u Milanu. Sva je prilika da bi na kraju Tomas mogao da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama u OAKA Areni.

"Nema mnogo igrača na tržištu u ovom trenutku, pa moramo da analiziramo šta imamo u timu i šta se nudi. Sa ovim što sada imamo, igrač poput Tomasa bi nam pomogao", dodao je Radonjić i dodao kojeg igrača bi voleo da ima na raspolaganju, "Bio bih veoma srećan kada bismo, na primer, poptisali Dinosa Mitoglua sutra".

Zeleni su juče savladali Jonikos 102:70, sa 11 igrača u rotaciji zbog povrede Mateuša Ponitke. Poljak ima problema sa člankom i mogao bi da odsustvuje dve do tri sedmice.

Pritom Marijus Grigonis nije registrovan za grčku ligu zbog ograničenja o broju stranaca.

"I dalje imamo problem sa sedam stranaca, imamo tri izmene i situacija je čudna. Napravićemo jednu promenu u narednom periodu i jednu pred Kup Grčke. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Imamo devet stranaca u ekipi. Bilo bi važno da imamo mogućnost da jednostavnije menjamo igrače i odmaramo iz za Evroligu, pogotovu zbog povreda".

Problem pravi i bivši igrač Burse Endru Endrus, na kojeg Radonjić već neko vreme i zbog kojeg Grigonis i ne može da nastupi u domaćem šampionatu.

"Već tri meseca je van tima, ali nije potpisao papire za otpust kako bi izašao iz rostera u grčkoj ligi".

U Grčkoj je specifična situacija, pošto nije dovoljno samo skinuti igrača sa liste registrovanih. Potrebno je da igrač potpiše papire za rastanak, kako bi bio skljonjen iz ekipe u prvenstvu.

Povodom ove situacije oglasio se i Endrus.

"Odabrao sam ovog leta Panatinaikos pored drugih ponuda iz Evorlige, kako bi se takmičio u drugoj najboljoj ligi na svetu. Tako sam se i ponašao, dolazio ranije na treninge i ostajao duže, svakog dana, kako bi doprineo timu kad god mi se ukaže prilika. Razumem da je ovo posao. Kada mi se tim obratio o grčkim dokumentima, rečeno mi je da to ne bi uticalo na moj status u Evroligi. Pre nego što sam i mogao da ga potpišem, već sam ispao iz 12 u elitnom takmičenju. Obavestio sam tim da ću potpisati papire ako mi se pruži prilika da pokažem šta umem drugim timovima iz Evrolige do roka za transfere. Panatinaikos se nije složio kako bi mi pomogao da pronađem novi tim u Evorligi, iako sam igrao dobro kada sam dobijao šansu. Rekao sam saigračima da neću ništa potpisivati i pružili su mi podršku. Uprkos svemu, podržavam ih i želim da pobeđuju. Niko vam u svlačionici neće reći drugačije. Moje profesionalno ponašanje i radna etika pričaju za sebe. Vidim sve komentare mojih saigrača i navijača koji mi pružaju podršku i daju samopouzdanje da pripadam u Evroligi i to zaista cenim", napisao je Endrus i na kraju dodao svoju statistiku: 18 minuta, osam poena i dve asistencije u proseku uz procenat 42 odsto za dva i 62 odsto za tri poena.

Panatinaikos u Evroligi ima učinak 8-13, dok je u grčkom prvenstvu na 12-2. U nedelji pred nama očekuje ga turneja po Španiji i duplo kolo Evrolige protiv Real Madrida (1. februar) i Baskonije (3. februar).


tagovi

KK PanatinaikosDejan RadonjićMet TomasKonstantinos MitogluEndru EndrusMateuš Ponitka

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara