Marko Simonović i Dejan Radonjić (©MN Press)
Marko Simonović i Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Odluka o sastavu na dan utakmice, da odgovorimo energetski i odigramo sa maksimalnom koncentracijom

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 15:15

Crveno-bele u subotu očekuje treći meč finalne serije plej-ofa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su odbranili domaći teren, dobili prve dve utakmice u dvorani Aleksandar Nikolić i sa velikom prednošću putuju u Podgoricu (2:0). Treći meč na programu je u subotu (20.30), a trener crveno-belih Dejan Radonjić još nije doneo odluku o nastupima Marka Jagodić Kuridže i Korija Voldena, koji su propustili uvodna dva meča.

Subota, 20.30: (1,60) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Izabrane vesti

U dva jako uzbudljiva susreta aktuelni šampion Jadrana je izašao kao pobednik. Iako je imao probleme sa povredama, deficit na centarskoj poziciji, uspeo je da izađe na kraj sa Podgoričanima i stekne veliku prednost pred treći susret koji se igra u Morači. U slučaju da Budućnost dobije naredni duel, četvrti susret finalne serije igrao bi se u ponedeljak u istom terminu, a eventualni peti meč zakazan je za petak u dvorani Aleksandar Nikolić.

Seriju je obeležio Ognjen Dobrić, koji je dosad ubacio 50 poena (27 u drugoj utakmici), a trener Zvezde Dejan Radonjić ističe da će njegova ekipa morati da da svoj maksimum kako bi izašla na kraj sa kvalitetnim protivnikom. O tome da li će Jagodić Kuridža i Volden izaće na teren, odlučiće na dan susreta.

"Posle dva meča u Beogradu serija se seli u Podgoricu. U potpunost smo svesni da igramo protiv kvalitetne ekipe Budućnosti. Moramo biti spremni da odgovorimo energetski i da odigramo sa maksimalnom koncentracijom svih 40 minuta. Na sam dan utakmice ćemo doneti odluku u kom sastavu ćemo nastupiti", izjavio je crnogorski stručnjak.

Ognjen Kuzmić je odigrao važnu ulogu u prvom meču, tokom kojeg je sakupio čak 11 skokova. Centar iz Doboja se slaže sa saigračima da će ekipa morati da odigra još bolje nego u prve dve utakmice.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica u subotu. Slažem se sa saigračima koji su prethodnih dana rekli da ćemo morati još bolje u Podgorici u svakom delu igre, ali i energijom i borbenošću. To znači borba za svaku loptu, za svaki skok, čvrsto i na prvom mestu timski. Budućnost je pokazala još jednom i u ovim utakmicama finala da je kvalitetan rival protiv koga morate da odigrate dobru utakmicu ako želite da dođete do rezultata".



tagovi

Plej-of Jadranske ligeFK Crvena zvezdaBudućnost PodgoricaDejan RadonjićOgnjen Kuzmić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara