(© MN press)
(© MN press)

Radonjić pred Žalgiris: Važno je da povratak igrača u tim bude što bezbolniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 16:16

"Položaj u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu"

Nekompletan tim Crvene zvezde nije poslužila sreća u duelu sa Zenitom prošlog petka (75:76). Crveno-beli ipak nisu imali mnogo vremena da razmišljaju o propuštenoj prilici za podvig protiv bogatog ruskog tima, jer su već danas morali put Kaunasa gde ih sutra (19.00) očekuje odloženi duel Evrolige protiv Žalgirisa.

Utorak, 19.00: (1,35) Žalgiris (16,0) Crvena zvezda (3,50)

Izabrane vesti

I opet će crveno-beli biti nekompletni, pošto je od internacionalne petorke (Noko, Volden, Kolom, Hol, Rit) koja je zbog korona virusa na poštedi duže od dve nedelje, bolovanje je zaključio jedino Kori Volden koji se tokom vikenda priključio timskim treninzima.

"Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju mnogo i nalaze se u realnoj borbi za plej-of Evrolige. Tim su koji dobro igra i zajedno je već izvesno vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, odgovorimo na njihovu čvrstinu i preciznost jer imaju igrače koji šutiraju u visokim procentima uspešnosti. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju, naš položaj u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući", rekao je pred put u Kaunas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Ponedeljak, 18.00: (1,90) Zenit (13,05) Olimpija Milano (2,05)

Zvezda nema šanse da se domogne plej-ofa Evrolige, ali ima želju, čak i oslabljena, da u Kaunasu pokuša da prekine niz od četiri poraza u Evropi i revanšira se rivalu za neupseh u Beogradu (69:75) s početka sezone. Neće biti lako, iako ni domaća ekipa nije u sjajnom rezultatskom ritmu u Evroligi. Sa porazima se vrtila sa dva prethodna gostovanja u Španiji, protiv Baskonije (81:68) i od Barselone (86:82). Nije međutim bez šansi da se domogne ovosezonskog cilja u Evropi - plej-ofa.

"Igraju odlično ove sezone. Dugi niz godina su na okupu, uigrani su, čvrsti su, bore se za plej-of, pa nas pre svega fizički očekuje teška utakmica. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu 'fizičku' igru i tu nema novih stvari u odnosu na pretrhodne godine. To je, prema mom mišljenju, ključ ove utakmice", kaže Dejan Dovidovac koji je kao i ostatak tima, odlično izneo paklen ritam u prethdonih desetak dana, a koji se neće završiti u Kaunasu.

Naime, crveno-beli odmah posle meča vraćaju u Beograd, jer u petak idu na noge Baskoniji Priliku za kratkotrajnu pauzu od utakmica imaće predstojećeg vikenda jer su slobodni u ABA ligi, ali zato im već 2. marta u Beograd stiže Bajern, a tri dana kasnije idu u goste Olimpijakosu.


tagovi

Dejan RadonjićDejan DavidovacKK Crvena zvezdaKori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara