Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić: U teškoj situaciji stajali smo uspravno, ovo je naše najbolje napadačko poluvreme u Evroligi

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.02.22. | 21:50

“Pokušaćemo kroz trening da se dignemo, a za to neće biti potreban dan ili dva, već duže vreme. Da smo imali lakše protivnike ili neke koji nisu u formi kao Olimpija ili Monako, možda smo mogli da napravimo više”

Zablistala je Crvena zvezda u prvom poluvremenu, ali snage nije imala da dovrši započeti posao. Monako je drugi put ove sezone skrojio poraz crveno-belima (80:91) i uvećao je šanse da se nađe u Top 8. Tim Saše Obradovića iskoristio je energetski pad košarkaša Zvezde i na krilima Donatasa Motijejunasa i Dvejna Bejkona stigao je do 12. trijumfa, koji je Monaku doneo uspon na osmu poziciju.

Navijači Crvene zvezde zvižducima su dočekali Sašu Obradovića, a Dejan Radonjić – zagrljajem i prijateljskim pozdravom.

Izabrane vesti

Pozdravili smo se, pitali smo jedan drugoga: Kako si? I to je to”, rekao je Dejan Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su napadački izvrsno prvo poluvreme, imali su i 20 poena prednosti, ali u tom ritmu nisu istrajali. Počeli su da padaju već pred odlazak na odmor, a trener crveno-belih je istakao da je do naglog pada došlo zbog nedostatka energije. Tri nedelje bez treninga, pa ulazak u pakleni ritam uzeli su danak.

Monako je doigrao dobar meč i pokazao je u napadu koliko može, da ima veliki kapacitet. To nije prvi put ove sezone, a pokazaće to opet i u nastavku. U prvom delu utakmice mi smo ofanzivno bili odlični, jedno od naših najboljih, ako ne i najbolje poluvreme u Evroligi što se tiče napada. Imali smo dobar ritam 15-16 minuta, bila je dobra energija i nakon toga je usledilo nešto što ja mesec dana pričam, a to se ne prati. Iz problema smo ušli u trening, šteta što niste mogli da vidite kako to izgleda. Izgubili smo energiju, napravili smo puno grešaka, a oni su nastavili da igraju dobro. Igrali su tvrdo u odbrani. Previše opterećenja imali smo u prethodnih nekoliko dana i sve to je došlo na naplatu. Žao mi je što smo izgubili meč, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bile posledice toga. Pravili smo i večeras i protiv Olimpije atipične greške, i iskreno se nadam da ćemo uspeti da se vratimo i dođemo do nekog nivoa. Jedan period smo uspeli na svežinu da odradimo, tamo oko gostovanja Cedevita Olimpiji. Treba sve dobro analizirati. Pokušaćemo kroz trening da se dignemo, a za to neće biti potreban dan ili dva, već duže vreme. Da smo imali lakše protivnike ili neke koji nisu u formi kao Olimpija ili Monako, možda smo mogli da napravimo više”.

Dejan Davidovac nije igrao, Nejt Volters i Majk Cirbes osetili su bol u prvom poluvremenu i Radonjić je bio prinuđen im redukuje minutažu. Nadolazeći dani pokazaće o kakvim problemima je reč.

Volters i Cirbes osetili su nešto u prvom delu utakmice. Nije jednostavno igrati na ovom nivou posle 15 dana u kojim nisu izlazili ni da prošetaju. To se na neke odrazi više, a na neke manje. Timski nismo mogli da budemo onakvi kakvi želimo zbog toga, i dobri intervali bili su kratki. Postojala su razmišljanja da je bolje što nam je ceo tim zahvatila korona i da je tako bolje, a ja sam bio stava da je to teži put. Međutim, ušli smo u raspored koji je bio takav kakav jeste, mnogo teških mečeva, putovanja, dupli program Evrolige… Videćemo kakav će biti udar na tim, videćemo kako će se ekipa ponašati u narednim danima. Imamo problema od prvog dana”.

Etore Meisna rekao je da ovakav ritam – igranje na svaka dva ili tri dana – utiče na nivo košarke. Sa tim je saglasan i trener Crvene zvezde. Više je štete nego koristi.

Mislim da se malo ko ne slaže sa tim da je ritam ubitačan i težak, i da trpe timovi i gledaoci. Mislim da je korona dodatno pokrenula neke stvari , izazvala je udare na sve timove i ostaje da se vidi kako će ko to da iznese, i kakve su mogućnosti timova. Neko ima ligu sa većim opterećenjima, a neko sa manjim. Neko ima lakša, a neko teža putovanja. Ali, svi se generalno slažemo da nas je korona dodatno opteretila i da je jako teško. U utakmici više razmišljamo koliko neko treba da bude na terenu i može li da izdrži, nego kako da postignemo kvalitet zadovoljavajuće igre”.

I pored poraza, nije nezadovoljan izdanjem. Zvezda je stajala uspravno, pokazala je karakter… Ali imala je snage samo za poluvreme.

Ima još da se igra, ali ovo kroz šta smo prošli od prvog dana kada smo se okupili, to je teško za objasniti. Svakodnevno moramo da tražimo rešenja kako da prevaziđemo ovu situaciju, vidimo kako ćemo da treniramo, kako da dođemo do višeg nivoa. U decembru smo bili u dobrom ritmu, bili smo u prilici da savladamo prvaka Evrope, ali sve to spada pod šta bi bilo kad bi bilo. Moramo da gledamo napred. Mnogo toga dobrog smo pokazali. U jednoj teškoj situaciji stajali smo uspravno, bili smo karakterni, nismo mogli da izdržimo večeras. Ali, to ne znači da nismo svesni koliko mežemo”, zaključio je Dejan Radonjić.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezda kadetiKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara