Dejan Radonjić (Foto: Starsport)
Dejan Radonjić (Foto: Starsport)

Radonjić: Zadovoljan sam dosad učinjenim, imamo težak raspored i bićemo značajno oslabljeni u Berlinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.03.22. | 22:02

"Četiri kola, tri meča na strani, zadnju utakmicu igramo protiv prvaka Evrope. Složićete se da raspored nije dobar. Ima i drugih timova koji imaju svoje želje ambicije. Idemo od utakmice do utakmice. U našoj novoj situaciji je potrebno da vidimo kako ćemo da se snađemo i koliko možemo", rekao je trener košarkaša Crvene zvezde pred duel sa Albom

Evroliga je i zvanično isključila ruske timove iz takmičenja, što je Crvenu zvezdu stavilo u dobru poziciju pred ključne borbe za plasman u plej-of. Jedan od najbitnijih duela puleni Dejana Radonjića odigraće u petak (20.00), kada gostuju Albi u Berlinu.

Trener crveno-belih ističe da ekipa u glavni grad Nemačke putuje značajno oslabljena, kako su van stroja zbog povreda kapiten Branko Lazić i Ostin Holins. Pritom, Alba je timu sa Malog Kalemegdana nanela jedan od retkih poraza kod kuće ove sezone (63:78).

Izabrane vesti

"Alba je u dobroj formi. Tokom sezone je pokazala da može da igra na visokom nivou i smatram da je jedan od boljih mečeva odigrala ovde protiv nas, kada su nas apsolutno nadigrali i zasluženo slavili. U Berlin idemo značajno oslabljeni, sa timom koji je trenutno na raspolaganju da damo sve od sebe, da vidimo šta bi mogli da uradimo, svesni da je to kvalitetan protivnik i da će biti potrebno da izvučemo sve iz sebe i pokušamo da tražimo šanse za dobar rezutlat", rekao je Radonjić.

U prethodnoj rundi crveno-beli su bez Holinsa pretrpeli poraz od Barselone (70:82), pa su tako prekinuli niz od četiri vezana trijumfa u elitnom takmičenju. Sa učinkom 11-13 trenutno sede na poziciji broj devet i za mesto u doigravanju se bore sa praktično šest ekipa, među kojima je i Alba. Prethodnog ponedeljka su se vratili na pobednički kolosek, trijumfom nad Cibonom u Zagrebu (78:74).

"Potrebno je da se adaptiramo na ovu situaciju. U kratkom periodu smo ostali bez dva važna igrača. Imali smo dobru situaciju, bili u dobrom ritmu i igrama koje smo prikazivali nagovestili da možemo da nastavimo tako. Sada treba da se pregruprišemo i u novim okolnostima izvučemo maksimum. To nas malo uslovljava. Odigrali smo meč protiv Cibone u tim okolnostima, ali to nije adekvatan reper s ozbirom na meč koji smo odigrali pre toga i stanje u kojem smo se nalazili pred taj duel. Treba da se vidi kako ćemo da izgledamo, znamo da je protivnik dobar, da ima veoma dobar potencijal, da ima dobru igru. To je ekipa koja je kadra da igra na visokom nivou, sa puno trčanja, dobrih elemenata, odbrane na koju moramo da se adaptiramo. Trudićemo da se pripremimo što bolje možemo u ovoj situaciji i damo maksimum".

Crnogorski stručnjak ističe da je zadovoljan dosad učinjenim i da će u nastavku ligaškog dela njegova ekipa ići korak po korak.

"Napravili smo što smo napravili, ja sam veoma zadovoljan. Imamo četiri kola, tri meča na strani, zadnju utakmicu protiv prvaka Evrope. Složićete se da raspored nije dobar. Ima i drugih timova koji imaju svoje želje i ambicije. Idemo od utakmice do utakmice. U našoj novoj situaciji je potrebno da vidimo kako ćemo da se snađemo i koliko možemo", zaključio je Dejan Radonjić.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićAlba BerlinOstin HolinsBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara