Dejan Radonjić (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fezver)
Dejan Radonjić (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Ales Fezver)

Radonjićeva analiza: Izdržali smo njihov udar, gradili igru, pogađali, bili dobri u odbrani...

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 20:37

S druge strane Jurica Golemac izneo je sve ono loše što je njegov tim pokazao večeras

Potencirao je Dejan Radonjić svesno u najavama prethodnih utakmica da Crvena zvezda juri drugo mesto i tako prebacivao loptu u polje Budućnosti kako bi rasteretio svoje igrače. I napravio je dobar posao, jer Crvena zvezda posle raspleta današnjih derbija u Ljubljani i Baru sada ne samo da ima sigurnu drugu poziciju, već ima sve uslove da obezbedi i vrh tabele uoči plej-ofa što bi dalo prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Da bi se to dogodilo Crvena zvezda mora da pobedi Krku u Novom Mestu u utorak i Zadar na hrvatskom primorju sedam dana kasnije. Ali, dok sledeće obaveze ne dođu, Radonjić se prihvatio analize utakmice protiv Cedevite Olimpije koju je njegov tim odigrao vrhunski u najvećem delu susreta.

Izabrane vesti

“Odigrali smo dobar meč. Nije na početku tako izgledalo, ali u drugoj četvrtini bilo je mnogo bolje u odbrani i pametnije u napadu. Dobro smo pogađali, dobro kontrolisali situaciju i nastavak utakmice, uz jedan pad koji iz moje perspektive je želja i kvalitet Cedevite Olimpije koja nas je stigla na samo četiri poena razlike i tada je izgledalo da utakmica ulazi u drugu fazu. Međutim, izdržali smo njihov udar, gradili smo igru i rezultat i na kraju slavili“, sumirao je utiske Radonjić.

01.30: (1,30) Dalas (15,0) Sakramento (4,00)

Zvezda turneju po bivšoj Jugoslaviji nastavlja u Novom Mestu, na mestu gde su mnogi kvalitetni protivnici padali na štit...

“Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Čeka nas za dva dana takođe težak meč protiv Krke, ali verujem da imamo kapacitet da uđemo dobro u taj meč“.

Dok je Dejan Radonjić imao razloga za zadovoljstvo, njegov kolega Jurica Golemac shvata da je Cedevita Olimpija ispustila veliku šansu i pukla pod pritiskom moranja...

“Čestitke Zvezdi na pobedi. Mi smo igrali loše, nismo bili pravi, igrali smo na momente, nismo dali sve što je trebalo za pobedu, u odbrani nismo imali dovoljno snage. Zvezda nas je prisilila na takve stvari, zato smo izgubili sa 16 poena razlike. Nismo parirali u skoku, imali smo neke momente, a to je bilo premalo da pariramo Zvezdi“, izjavio je Golemac.

Slovenačke novinare interesovalo je da li je ovilika razlika proizvod loše psihološke pripreme ekipe za važan meč?

“Pritisak ovakvih utakmica je normalan, cele sezone smo igrali za to da se borimo za plej-of, i dalje imamo realne šanse, bolji smo samo moramo to da pokažemo na terenu“.



tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara