""
""

Radujte se! Ovo VEĆ nije normalno kako Srbija igra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 01:44

Za ovakav trijumf nad Australijom u polufinalu OI ni Muta Nikolić ne moze da kaže da je normalno

Srbijo, sila si! Aleksandar Đorđević i košarkaši igraće finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Ono što su uradili u polufinalu protiv Australije spada u košarkaški doktorat na temu kako zgaziti protivnika i ne dati mu ni na trenutak da se ponada u pozitivan ishod.

Izabrane vesti

Na kraju utakmice, na semaforu je stajalo 87:61 za Srbiju, a to je rezultat koji verovatno nisu očekivali ni najveći optimisti među navijačima. Sa druge strane, Australijancima su obrazi crveni posle silnih šamara koje su doživeli u ovom duelu, a sigurno će ga svi pamtiti do kraja života. Po lošem, naravno.

A srpskim košarkašima sada ostaje malo vremena da proslave ovu pobedu i spreme se za poslednji meč na turniru, poslasticu u finalu sa Amerikancima. Medalja je tu, sedma za Srbiju na ovim Igrama.

Kada je o duelu sa Kengurima reč, teško da i stariji košarkaški analitičari mogu da se sete kada je jedna evropska selekcija na ovom nivou, u polufinalu Igara ovako demolirala protivnika.

U duelu sa srpskim košarkašima Australijanci su delovali kao pogubljena i uplašena dečurlija kada ih stariji momci poteraju sa terena za basket u kraju.

Odbrana koju je igrala Srbija delovala je jaka i čvrsta kao Kineski zid, a kada se na to doda i generalno loše šutersko veče Australijanaca, jasno koji je ishod jedini bio moguć.

Cela srpska ekipa odigrala je sjajno, ali posebno moraju da se izdvoje partije bekovskog tandema Miloš Teodosić – Stefan Marković.

Već posle prve deonice, u kojoj je Srbija dozvolila Australiji da postigne samo pet poena, bilo je jasno u kom smeru ide ovaj meč, a na poluvremenu su sudije mogle da sviraju i kraj utakmice.

Teodosić je utakmicu završio sa 22 poena, Marković je dodao 14, a Raduljica i Mačvan na to još 11 poena. Peti Mils je sa 13 poena bio najbolji strelac Australije.

Finalna utakmica olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru igra se u nedelju od 20.45 po srednjeevropskom vremenu. Biće to drugi duel Srbije i SAD za dve godine, prethodno su igrali u okršaju za zlato na Mundobasketu.

SRBIJA - AUSTRALIJA 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23)

Rio de Žaneiro

Dvorana: Karioka arena 1
Gledalaca: 16.000
Sudije: Stefan Sibel, Robert Lotermozer, Oleg Latiševs

SRBIJA: Teodosić 22, Simonović, Bogdanović 6, Marković 14, Kalinić 6, Nedović 1, Birčević, Raduljica 11, Jokić 9, Štimac 4, Jović 2, Mačvan 12. Selektor: Aleksandar Đorđević.

AUSTRALIJA: Golding, Mils 13, Bogut 4, Ingls 12, Delavedova 3, Brokhof 6, Berstov, Lisč 3, Bejns 7, Andersen, Motum 13, Martin. Selektor: Andrej Lemanis.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaRio 2016OI Rio 2016.Miroslav RaduljicaMiloš TeodosićMilan Mačvankošarkaši SrbijeEvropaAustralijaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara