(©MN Press)
(©MN Press)

Rafalna paljba Džejkoba Pulena u Morači: Mornar opet bolji od Budućnosti u Evrokupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 20:43

Barani se revanširali Podgoričanima za nedavni poraz u ABA ligi

Košarkaši Budućnosti spokojni su dočekali susret sa Mornarom u 10. kolu Evrokupa. Podgoričani su pre poslednje runde osigurali prolazak iz Grupe B u narednu fazu takmičenja, a Mornar je bio taj kojem je gorelo pod nogama – 84:78.

Izabrane vesti

Poigravao se Džejkob Pulen, bio je nerešiva enigma za domaću ekipu. Ubacio je Pulen 20 poena (trojke je šutirao 4/5) i pridodao pet asistencija. Meč-viner bio je Džejkob Pulen za tim Mihaila Pavićevića, a u neizvesnoj završnici pridružio mu se Keni Gebrijel.

Na minut do kraja ukrao je loptu Keni Gebrijel, povukao je preko celog terena i autoritativno zakucao. Stekao je Mornar šest poena prednosti, mogao je lakše da diše i nije bio daleko od pete pobede. Ubacio je Petar Mijović poslednjeg aduta, kec iz rukava trebalo je da bude Nikola Ivanović, ali mu je u završnici na liniji za slobodna bacanja zadrhtala ruka, a posle zakucavanja Tejlora Smita, pitanje pobednika bilo je rešeno. Danilo Nikolić trojkom je uspeo samo da ublaži poraz.

Bila je neophodna Baranima pobeda kako bi overili plasman dalje i kako ne bi zavisili od rezultata iz Malage. Izabranici Mihaila Pavićevića su trijumfom utakmici između Unikahe i Ulma dali revijalni karakter i eliminisali nemački tim. Pre samo tri dana sastali su se Budućnost i Mornar na Jadranu, a Barani su ispustili 15 poena prednosti, ponajviše zbog prevelikog broja izgubljenih lopti. Čak 18 puta su prokockali napad bez da su uputili šut na koš.

Malo je falilo da se nešto slično dogodi i u duelu crnogorskih ekipa u Evrokupu. Igrao se Mornar sa vatrom, ali se, ipak, nije opekao. Imao je Mornar +13 sredinom trećeg kvartala i bio je blizu da od gotovog napravi veresiju. Komplikovali su previše igrači Mornara bez preke potrebe, od jednostavnih situacija i čistih pozicija za šut birali su teža rešenja, nekarakteristično za njih. Većim tokom utakmice imao je Mornar prednost, Budućnost je samo u završnici poluvremena na kratko prešla u vođstvo, ali nije sa plusom otišla na odmor.

Mornar je stao, mislio je da je odradio najveći deo posla, a na tri minuta do kraja Budućnost je u potpunosti neutralisala prednost Barana. Ipak, nije imala snage za preokret kao u ABA ligi.

U slavljeničkom timu pored pomenutog Džejkoba Pulena šuterski dan imao je Marko Jeremić, bivši igrač FMP-a, koji se letos usidrio u luci Bar .Ubacio je Jeremić 12 poena (3/4 za tri poena). Uroš Luković dodao je 12 poena uz šest skokova, a Tejlor Smit 10 poena i sedam skokova. Ne uspeva Derek Nidam da podesi nišanske sprave tokom čitave sezone, izdala ga je praćka, ali je uvek pouzdan izbor. zaustavio se Nidam na pet poena, ali je zato podelio 11 aistencija i uz Džejkoba Pulena bio je pokretačka snaga Barana. Zatinejdžer Podgoričana, Fedor Žugić, bio je najistaknutiji pojedinac uz Nikolu Ivanovića. Zaustavio se Ivanović na 17 poena, a Žugić je dodao 14. Dvocifren kod Budućnosti bio je i Melvin Edžim, a meč je završio sa 10 poena.

EVROKUP - 10. KOLO

Sreda

Lokomotiva - Monako 76:72

/Kroford 17 - Bost 18/


Promiteas - Cedevita Olimpija 69:105

/Tanulis 12 - Blažič 18/


Lietkabelis - Andora 77:69

/Normantas 17 - Hanah 27/


Budućnost - Mornar 84:78

/Ivanović 17 - Pulen 20/


Trento - Gran Kanarija 56:67

/Braun 12 - Sloter 18/


Virtus Bolonja - Antverp 92:73

/Alibegović 16 - Faje 14/


Unikaha - Ulm 90:94

/Alonso 22 - Osetkovski 25/




tagovi

EvrokupKK MornarKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara