Darko Rajaković (©AFP)
Darko Rajaković (©AFP)

Rajaković: Jokić podigao Denver na viši nivo, inspirativno ga je gledati, a Dončića nemoguće zaustaviti

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 12:01

“Vembanjama je stvarno generacijski talenat, mislim da će biti jedan od najdominantnijih igrača u sledećoj deceniji”, kaže trener Toronta

Postao je Darko Rajaković tek drugi srpski trener koji je dobio poverenje tima iz najkvalitetnije lige na svetu, posle Igora Kokoškova. Rad je došao na naplatu, posle jedne decenije i kusur u NBA dobio je priliku da bude prvi trener. Preuzeo je Toronto i kako sezona odmiče sve bolje mu ide.

Toronto Reptorsi jesu u donjem domu Istočne konferencije, ali nisu bez šansi. Nalaze se u zoni plej-ina, imaju polovičan učinak – osam pobeda i isto toliko poraza, i mogu da se nadaju ulasku u doigravanje. Možda i direktan odlazak u plej-of.

Izabrane vesti

Srpski strateg je svezao dve pobede, dobio je Indijanu i Čikago, a u razgovoru za Blic govorio je o klubu, predsedniku Udžiriju, Nikoli Jokiću, Luki Dončiću, generacijskom talentu Viktoru Vembanjami

“Toronto se definitivno razlikuje od ostalih 29 timova, iz prvog razloga što je ovo tim koji ne predstavlja grad Toronto, već predstavlja celu državu Kanadu, svih 35.000.000 ljudi koji ovde žive su veliki fanovi tima, dok su svaki drugi market Los Anđeles, Šarlot, Njujork, to je lokalni tim, samo grad ima podršku tog tima. Ovde cela država stoji iza ekipe, ogroman je medijski market, tako da veliku pažnju svi posvećuju i timu i svemu što se dešava oko tima”, rekao je Darko Rajaković i dodao:

“Masai Udžiri je naš predsednik, živeo je u Beogradu, ima veliko poštovanje za evropsku košarku, za srpsku košarku, tako da se internacionalni oseća u celom gradu i organizaciji, što meni definitivno prija. Imamo odličnu komunikaciju, odličnu saradnju, imamo istu viziju za naš tim, kako treba da se razvija, tako da mi sve to adaptaciju čini jednostavnijom i lakšom”.

Oduševljen je Darko Rajaković stilom igre Luke Dončića.

“Anunobi je jedan od najboljih defanzivaca lige i on je imao specijalno zaduženje za Luku u toj utakmici. Jednostavno, Luka je takav igrač da ne postoji način kako ćeš da ga zaustaviš i da ga svedeš na mali broj poena. On je toliko vešt i odličan u prodoru, odličan u šutu,m pik-en-rolu. Ne postoji način kako takva vrsta igrača može da se zaustavi. Pokušali smo njega i utakmicu da usporimo, odigrali smo dosta dobro napadački, postigli veliki broj poena. Kada igram protiv Luke, to je za mene specijalan doživljaj, jer svaki trener želi takav izazov u karijeri, da pokuša da pronađe način kako da se pobedi ta utakmica”.

Ništa manje nije impresioniran onime što radi Nikole Jokić i veruje je da će Somborac pogurati Denver Nagetse do novog finala.

“Nikola je definitivno obeležio početak nove sezone, igra na jako visokom nivou. Stvarno je inspirativno gledati ga i kako ceo tim Denvera diže na drugi nivo. Mislim da će biti nekoliko timova koji sa pravom mogu da konkurišu za titulu. Na Istočnoj konferenciji su Boston, Milvoki i Filadelfija timovi koji su se već na početku sezone izdvojili u odnosu naostalu grupu timova. Na Zapadu, po meni, Denver je najveći kandidat”.

Nikola Jokić i Luka Dončić dominiraju u NBA ligi, od Viktora Vembanjame očekuje da u budućnosti bude jedan od najboljih.

“Vembanjama je stvarno generacijski talenat, ta vrsta visine, koordinacije, veštine, driblinga, šuta… To je neviđeno, to nikada nije postojalo u košarci i stvarno mislim da će imatifantastičnu i veliku karijeru. Za njega će najbitnije biti da nastavi da razvija telo, da ojača i prema onome što čujemon je stvarno jako skoncentrisan na to. Veliki je radnik i dobar momak, tako da mislim da će biti jedan od najdominantnijih igrača u ligi u sledećoj deceniji”, završio je Darko Rajaković.



tagovi

NBA ligaToronto ReptorsDarko RajakovićNikola JokićLuka DončićViktor Vembanjama

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara