Detalj sa susreta Toronta i Čikaga (©AFP)
Detalj sa susreta Toronta i Čikaga (©AFP)

Rajakovićev Toronto gradi tim za budućnost, mada ume i sad da zaprži čorbu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 04:59

Reptorsi oslabljeni slavili u domu šestostrukog NBA šampiona

Sedmicama unazad svima je jasno da se Toronto Reptors oprostio od ove sezone i da se okrenuo "rebildingu" za naredne godine. Odlasci Paskala Sjakama i O Dži Anunobija najbolji su pokazatelji da u jedinoj kanadskoj NBA franšizi okreću novi list i započinju eru u kojoj će sve oči biti uprte u Skotija Barnsa.

I Darko Rajaković nema dilemu da je razvoj trenutno jedina stvar u fokusu. Opet, čak i usred rekonstrukcije, Reptorsi i te kako umeju drugima da zaprže čorbu. Pobeda nad Čikagom i to u gostima šestostrukom NBA šampionu rezultatom 118:107 (27:31, 26:32, 37:26, 28:18) govori ne samo o Torontovom talentu, već i tome koliko su Bulsi u problemu.

Izabrane vesti

"Nisam čovek od moralnih pobeda. Idemo da pobeđujemo u svakoj utakmici", rekao je Rajaković pre utakmice sa Čikagom.

Dok se svi pitaju šta je zapravo budućnost Toronto Reptorsa i da li će mlado jezgro uspeti da se razvije na pravi način, međutim stvar je da su upravo ti igrači, koji bi trebalo 'nadođu' protiv Bulsa odigrali ispod očekivanja i dobre uloge su imali oni koji se verovatno neće zadržati tu još dugo.

Geri Trent jeste ubacio 24 poena (9/15 iz igre), ali se i o njegovom odlasku sve više govori, što bi dodatno moglo da promeni kompletan izgleda Reptorsa. Brus Braun je dopisao 19 poena, mada to navijače ne zanima previše pošto se čeka njegov odlazak u narednih deset dana pre zatvaranja pijace. Pomogao je dosta da se obriše zaostatak od 16 poena iz treće deonice pošto je sam ubacio 10 poena, da bi kasnije pogodio trojku kojom je Reptorse odveo na šest poena više.

Zanimljivu rolu imao je Džordan Nvora sa uzastopnim trojkama, uz još četiri poena kada je zajedno sa Braunom pogurao Toronto do preokreta. Ipak, navijače će razočarati to što je Skoti Barns imao samo 13 poena (4/14 iz igre), uz sedam asistencija i što se mučio protiv Aleksa Karuza, mada jeste uradio dosta da se donekle zaustavi Demar Derozan. Kod Čikaga Ajo Dosunmu iskočio je sa 21 poenom, Nikola Vučević stao je na 14 poena i skok do dabl-dabla, dok je Demar Derozan bio najefikasniji sa 25 poena (8/17 iz igre).

Torontova pobeda ipak ima određenu težinu s obzirom da je Darko Rajaković bio bez Ar Džej Bereta, Imanuela Kviklija i Jakoba Peltla. Toronto je 17 recki, tri iza Atlante koja se ugurala u grupu kandidata za plej-in, dok je Čikago na 22 pobede i 26 poraza.

NBA - REZULTATI

Atlanta - LA Lejkers 138:122

/Jang 26 - Rivs 28/

Boston - Indijana 129:124

/Tejtum 30 - Nejsmit 26/

Njujork - Juta 118:103

/Divinćenco 33 - Sekston 22/

Čikago - Toronto 107:118

/Derozan 25 - Trent 24/

Golden Stejt - Filadelfija 119:107

/Kari 37 - Haris 26/



tagovi

Darko RajakovićToronto ReptorsNBA ligaČikago BulsNikola Vučević

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara