Rajaković, Bogdanović, Snajder i Kokoškov (Foto: AFP)
Rajaković, Bogdanović, Snajder i Kokoškov (Foto: AFP)

Rajakoviću pobeda u prvom okršaju srpskih trenera u NBA, Bogdanovo slabo šutersko veče

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 05:00

Toronto slavio protiv Atlante u neizvesnoj završnici, Nikola Jović ubacio tri poena za 21 minut na parketu

Do kraja ligaškog dela ima još mnogo, ali u Atlanti bi morali da se zabrinu za mesto u plej-inu, jer ukoliko se ne probude mogli bi i bez njega da ostanu. Ekipa Hoksa pretrpela je večeras pred svojim navijačima protiv Toronta novi, treći vezani poraz (123:121), a okršaj u Stejt Farm areni ostaće upamćen kao prvi u kojem su se suočila dvojica srpskih trenera.

Naime, trener Atlante Kvin Snajder isključen je na četiri minuta pre odlaska na odmor zbog žustrog protesta protiv sudija, te je uzde tima u nastavku meča preuzeo Igor Kokoškov, ali bivši selektor Srbije nije uspeo da odvede tim do pobede protiv sunarodnika Darka Rajakovića.

Izabrane vesti

Kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović je kao i u većem delu ove sezone bio dvocifren, ali teško da će biti zadovoljan večerašnjom partijom. Jer iako je postigao 14 poena i pride zabeležio pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, bivši košarkaš Partizana imao je poprilično slabo šutersko veče. Popularni Bogi ubacio je tek pet od 17 šuteva iz igre, odnosno tri od 11 za tri poena. Ako ništa drugo, bila je ovo 65. uzastopna utakmica na kojoj je Bogdanović pogodio makar jednu trojku, što je drugo najduži takav niz u istoriji franšize i ujedno drugi najduži aktivan u NBA.

Atlanta je početkom treće četvrtine uspela da povede, ali je tokom većeg dela meča morala da juri zaostatak. I zapravo je gotovo sve vreme u stopu pratila rivala, ne dozvolivši mu da se odlepi značajnije, ali završni udarac nije uspela da zada. Efikasniji od Bogdanovića u timu Hoksa bili su Mari sa 24 poena, Hanter sa 22 i Bej sa 18, dok je Jang imao veče za zaborav. Prva zvezda Atlante utakmicu je završila sa 11 poena i samo četiri pogođena šuta iz igre od 13.

U pobedničkom timu izdvojio se Kvikli sa 24 poena, Barns je dodao 20, a Dik je ubacio 18.

Na parketu se večeras našao i Nikola Jović. Srpski reprezentativac odigrao je 21 minut u trijumfu Majamija nad Nju Orleansom (106:95) i za to vreme zabeležio po tri poena (jedan od tri iz igre) i skoka, uz dve asistencije i po jednu blokadu i izgubljenu loptu.

U ekipi Hita zablistali su Adebajo sa 24 i Batler sa 23 poena, koliko je na drugoj strani ubacio i Vilijamson. Batler bi vrlo verovatno utakmicu završio kao najefikasniji pojedinac, ali je početkom četvrtog kvartala isključen zajedno uz Tomasa Brajta, te dvojac Pelikansa Hosea Alvarada i Nadžija Maršala, sve posle fizičkog obračuna, koji je usledio nakon nesportskog faula Kevina Lava nad Zajonom Vilijamsonom.

Oklahoma je pred svojim navijačima deklasirala Vašington (147:106) upisavši četvrti vezani trijumf, koji su obeleži Gildžes Aleksander sa 30 poena, sedam skokova i devet asistencija te Holmgren sa 25 poena i deset uhvaćenih lopti.

NBA - REZULTATI

Subota

Atlanta - Toronto 121:123

/Mari 24 - Kvikli 24/

Filadelfija - Klivlend 104:97

/Maksi 24 - Alen 24/

Hjuston - Finiks 114:110

/VanVlit 23 - Durant 28/

Memfis - LA Klipers 95:101

/Džekson 29 - Lenard 24/

Nju Orleans - Majami 95:106

/Vilijamson 23 - Adebajo 24/

Oklahoma - Vašington 147:106

/Gildžes Aleksander 30 - Pul 21/



tagovi

Bogdan BogdanovićNikola JovićIgor KokoškovDarko RajakovićToronto ReptorsAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara