Vasilije Micić i Kevin Panter (© Star Sport)
Vasilije Micić i Kevin Panter (© Star Sport)

Ranjeni pit-bul i dalje može da te izujeda

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.03.23. | 09:24

Dovoljno je da košarkaši Partizan Mozzart Beta pred večerašnji meč sa Anadolu Efesom pitaju igrače Real Madrida kako su se proveli u Istanbulu u utorak

Teško da je neko očekivao da će se dvostruki šampion Evrope pred 29. kolo Evrolige grčevito boriti za mesto koje vodi u plej-of. Daleko ispod očekivanog nivoa je Anadolu Efes igrao veći deo ove sezone u elitnom takmičenju, ali opis Zeka Ledeja pred večerašnji meč Partizan Mozzart Beta u "Sinan Erdem" dvorani (18.30) idealno oslikava situaciju pred jedan od najbitnijih mečeva u sezoni.

Izabrane vesti

"Samo zato što se pit-bul ne oseća dobro ili je ranjen, ne znači da ti neće izujedati zadnjicu", slikovito je opisao Ledej.

Njegove reči su na svojoj koži osetili košarkaši Real Madrida koji su u utorak bili u Istanbulu i doživeli poraz. Efes je pokazao zbog čega je prethodnih sezona bio najbolji. Isplivao je individualni kvalitet na površinu pa ni Madriđani nisu bili u stanju da spreče nalet ekipe Ergina Atamana.

"Šta da kažem? Idemo da se borimo. Imali smo tešku utakmicu protiv Zvezde, ona je pokazala naš karakter, rastemo kao tim i želimo da tako nastavimo. Moramo da budemo spremni, jer je Efes sjajna ekipa, talentovani momci, veterani, a mi moramo da se borimo i slušamo trenera".

Imao je Efes i probleme sa povredama. Roviti prethodnih dana su bili Vasilije Micić, Šejn Larkin i Roderik Bobua, međutim...

"Cele sezone gledamo kako timovi imaju problema sa povredama, a kada zaigraju protiv nas, uvek su svi spremni i u punom sastavu. Tako smo se i spremali, očekujemo da budu u najboljoj formi".

U prvom ovosezonskom duelu, Parni valjak je savladao Efes rezultatom 82:79. Mnogi će reći da je to bila inicijalna kapisla da klub iz Humske krene u veliki pohod na mesto među osam najboljih pošto je pre duela sa Efesom u Beogradu bio u velikoj seriji poraza. Sada kada se ligaški deo sezone bliži kraju, svaki rezultat je bitan. Čak i mečevi na kojima ne igra Partizan Mozzart Bet, prate se sa posebnom pažnjom.

"Iskreno, ja lično ne gledam druge rezultate. Fokusiran sam na sebe i naš tim. Na kraju krajeva mi ne zavisimo od drugih rezultata, sve je do nas", dodao je Ledej, dok je Joanis Papapetru imao nešto drugačiji odgovor na ovu temu:

"Naravno da gledamo, istog sekunda kada uđemo u svlačionicu znamo šta se dogodilo na ostalim mečevima. Doduše, i dalje najviše pažnje obraćamo na to kako mi da pobedimo jer je to put koji nas vodi do cilja". 

Grčki internacionalac se potom osvrnuo na kvalitete večerašnjeg protivnika.

"Veoma iskusan i dobar tim. Forma ne znači ništa u Evroligi, svakog možeš da dobiješ, od svakog da izgubiš. Čeka nas veoma teška, ali za nas izuzetno bitna utakmica. Micić i Larkin su elitni igrači koji kontrolišu igru Efesa. Ali to neće promenti način na koji ćemo pristupiti utakmici. Moramo da damo sve što imamo, da se prilagodimo njihovoj igri", naglasio je Papapetru

Svestan je i Željko Obradović koliko je Efesu bitna ova utakmica. Partizan Mozzart Bet je trenutno sedmi na tabeli sa 15 pobeda i 13 poraza, dok je Efes 10. sa polovičnih 14 pobeda i poraza.

"Ono što je bitno je da su im se povređeni igrači vratili. Pre svega Vasa Micić i Larkin koji su apsolutno najvažniji igrači u tom timu. Biće u kompletnom sastavu. Uvek je dobro da za protivnika imate jednu tako sjajnu ekipu koja je dve godine zaredom bila prvak Evrope. Situacija u kojoj se oni nalaze i u kojoj se mi nalazimo je na neki način neverovatna. Ali, eto, dešavale su se povrede. Moramo da se spremimo da igramo neku normalnu utakmicu. Sigurno će biti motivisani, videli smo već i izjave trenera Atamana koji je rekao da je za njih utakmica protiv nas ključna i u svakom pogledu mnogo važnija od utakmice sa Realom. Mislim da će u tom smislu i pripremiti utakmicu protiv nas", naglasio je Obradović

Trener šampiona Evrope Ergin Ataman je u prvi plan stavio individualne kvalitete crno-belih.

"Partizan je jedan od najuspešnijih timova u čitavoj ligi u prethodnih nekoliko nedelja. Predvodi ih sjajan trener, a na parketu imaju Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija koji mogu iz svake pozicije da pogode koš, tu je i dominantni Dante Egzum, kao i Matijas Lesor u reketu. Ovo je utakmica koju moramo da pobedimo ako želimo u plej-of", rekao je Ataman.

EVROLIGA

29. KOLO

Četvrtak

18.30 (1,45) Efes (15,00) Partizan Mozzart Bet (3,20)

19.00 (1,30) Monako (17,00) Virtus Bolonja (4,10)

19.00 (3,20) Žalgiris (15,00) Olimpijakos (1,45)

20.05 (1,60) Makabi (15,00) Baskonija (2,65)

20.30 (2,40) Valensija (15,00) Fenerbahče (1,70)

20.45 (1,30) Real Madrid (17,00) Olimpija Milano (4,10)

21.00(1,60) Asvel (15,00) Panatinaikos (2,65)

Petak

20.30 (1,20) Barselona (19,00) Crvena zvezda (5,50)

20.30 (1,45) Bajern (15,00) Alba (3,20)



tagovi

KK PartizanAnadolu EfesEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara