Dejan Majstorović (©AFP)
Dejan Majstorović (©AFP)

Rapsodija srpskih basketaša, od Brazila ni dugmići nisu ostali!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 12:43

Orlovi slavili rezultatom 22:7

Igrali su nam po živcima u uvodne dve utakmice Svetskog kupa u Antverpenu, ali sve je došlo na svoje u utakmici sa Brazilom. Srpski basketaši pokazali su zašto su prvi favorit za osvajanje svetskog zlata pošto su u prvom meču dana sa terena oduvali Brazil rezultatom 22:7!

Posle tesnih pobeda nad Novim Zelandom i Portorikom, Strahinja Stojačić i društvo nisu dozvolili Brazilcima da se uopšte ponadaju da mogu do neizvesne utakmice. Pobednik je rešen praktično već posle nekoliko uvodnih minuta, kada je Stojačić trojkom uz faul odveo Srbiju do 7:2, a onda uz dodatno slobodno bacanje doneo gotovo nedostižno vođstvo. Orlovi su utakmicu završili sa četiri dvojke, od kojih je Marko Branković ubacio dve, a Stojačić i Dejan Majstorović po jednu.

Izabrane vesti

Svi srpski reprezentativci upisali su se u listu strelaca. Najefikasniji bio je Stojačić sa osam, pa Branković sa šest poena. Mihailo Vasić je ubacio pet, a Majstorović tri poena. Kod Brazila jedino je Andre Feros imao spreman odgovor za igru srpskih asova sa četiri poena. No, to je bilo daleko od dovoljnog za konkurentiji nastup južnoameričke selekcije.

“Mnogo vremena smo proveli zajedno ove godine. Osećam se dobro sa ovim momcima. Imali smo mnogo više energije nego prekjuče, sada imamo dobru šansu da dođemo do kraja“, poručio je Mihailo Vasić posle utakmice.

Srbija naredni meč igra već od 14 časova, a protivnik je Francuska i to je poslednja utakmica našeg tima u grupnoj fazi. Plasman u osminu finala je već obezbeđen, a u slučaju da se obezbedi prvo mesto Srbija ide direktno u četvrtfinale.


tagovi

Basket 3x3Dejan MajstorovićStrahinja Stojačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara