Ras za NBA čitanke - dabl tripl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.19. | 08:57

Samo on i Vilt Čemberlejn...

Voleli ga ili ne voleli, neke njegove brojke morate da poštujete. Zlobnici bi sada rekli i ćorava koka ubode zrno, sve na konto kriminalno loših procenata najboljeg igrača Oklahome Rasela Vestbruka, ali posle noćašnjeg DABL TRIPL-DABLA moraće da mu se poklone i oni kojima njegova košarkaška filozofija nije baš najbliža srcu. 

Tanderi su proslavili plasman u plej-of trijumfom nad Los Anđeles Lejkersima (119:193), ali rezultat ovog meča zaista pada u treći plan posle ovako briljantne "solaže" jedne od najvećih košarkaških zvezda današnjice. Konačno, Ras je uspeo u nečemu što nikom nije pošlo za rukom još od 1968. i neprevaziđenog Vilta Čemberlejna. Zapravo, od danas može da se hvali - samo Vilt i ja u celoj istoriji NBA lige: 20+20+20! Ili ako ćete još preciznije. Čemberlejn je do svog dabl tripl-dabla 2. februara '68. došao uz učinak od 22 poena, 25 skokova i 21 asistencije. Noćas se Ras zaustavio na 20 koševa, 20 skokova i 21 asistenciji.  
"Ovo nema veze sa mnom, čoveče, ovo je za mog brata Hipsija Hasla", poručio je uzbuđeni Vestbruk odmah posle meča, objsnivši da trijumf Tandera i taj čudesni učinak posvećuje nastradalom prijatelju i poznatom reperu. 

Izabrane vesti

Rasel Vestbruk je svoj veliki podvig kompletirao na 43 sekunde pre kraja utakmice, dobivši velike ovacije od publike. Da li će Ras uspeti u svojoj nameri, koja je bila jasno vidljiva, bilo je jedino pitanje, pošto se ono oko pobednika nije dugo postavljalo. Kada govorimo o klasičnom tripl-dablu do njega je došao na 4:38 do kraja treće deonice, ubeleživši 10. skok... Samo nekoliko sekundi kasnije njegova ukradena lopta i zakucavanje otklonili su dileme oko pobednika, jer je Oklahoma u tim momentima otišla na ogromnih plus 15. 

A nije dobro počeo Ras ni noćas. Uobičajeno, reklo bi se. Šut iz igre 2/14, da bi konačno proradio u trećoj deonici i pogodio pet uzastopnih šuteva. Tada se javila nada da bismo mogli da prisustvujemo istoriji. Ili bolji reći da je odgledamo... I dogodilo se ono što su svi priželjkivali.  

Zanimljivo da Vestbruk nije prebacio 40 minuta na parketu kao obično. Svega 36 i kusur, što ovo njegovo dostignuće čini još većim i zbačajnijim. Doduše, kada se crta podvuče tu su ipak "standardno" loši procenti: iz igre 8/23, iliti tek nešto iznad 30 odsto; za tri 2/9. Ni 30 procenata uspešnosti. Da malo ukrase tu su tri ukradene lopet. Efikasniji od Rasa bio je Džeremi Grant - 22 poena, Pol Džordž sakupio je 19, Denis Šreder i Terens Ferguson po 15... 

Na drugoj strani, u odsustvu Lebrona Džejmsa, kod Lejkersa se istekao Koldvel Popu sa 23 koša. 


NBA - REZULTATI

Oklahoma - Los Anđeles Lejkers 119:103
/Grant 22 - Koldvel Poup 23/

San Antonio - Atlanta 117:111
/Derozan 29 - Bejzmor 26/

Sakramento - Hjuston 105:130
/Hild 20 - Harden 36/

Golden Stejt - Denver 116:102
/Kazins 28 - Mari 17/


Zapadna konferencija

Istočna konferencija

Foto: Reuters


tagovi

Rasel VestbrukNBA ligaVilt Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara