Briljirao: Tejlor Ročesti (levo)
Briljirao: Tejlor Ročesti (levo)

Raspucanoj Zvezdi večiti derbi i prednost u seriji

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 19:53

Utakmicu obeležila povreda Vanje Marinkovića, ali i odličan šut crveno-belih za tri poena za trijumf od 87:62

Prva je udarila Crvena zvezda!

U prvom meču polufinalne serije Superlige igrači Milenka Topića slavili su protiv Partizana sa 87:62 i tako došli na pobedu daleko od plasmana u veliko finale. Do trijumfa su stigli pre svega zahvaljujući dobroj igri Tejlora Ročestija, ali i zbog opasnog šuta za tri poena, te solidne defanzive i čvrstine pod svojim obručem.

Izabrane vesti

Zvezda je u poslednju deonicu ušla s dobrim šutem van linije 6,75, to se nastavilo i na početku poslednje četvrtine kada je imala lagodnih 14 poena razlike. Crveno-beli su vodili tokom većeg dela meča, a nekako se ceo duel čekao pravi odgovor Partizana koji je izostao. Možda je on mogao da bude u trećoj deonici, ali se Zvezda šutem izdaljine i poenima Omića izvukla kada je bilo gusto.

Ali, kada god bi Partizan prišao, sevnula bi trojka. Jednostavno je to bilo previše za Partizan, još bez povređenog Vanje Marinkovića.

Partizan je počeo meč sa idejom da spušta loptu ispod koša preko Novice Veličkovića i Đorđa Gagića i to je prolazilo na startu. Zvezda je napadala spolja i promašila tri šuta za tri poena. Zvezdu je u igri najviše održavao Tejlor Ročesti individualnim akcijama. Praktično je sam igrao protiv Partizana. Dao je 14 od prvih 17 poena Zvezde u prvoj deonici. Od toga je pogodio trojke 3/3.

U petom minutu utakmice Vanja Marinković je imao nezgodan pad i napustio je parket hramljući, pre toga se držao za glavu i imao bolnu grimasu. U pitanju je skočni zglob leve noge na koji mu je kasnije stavljen led. I nije se vraćao u igru. Bio je to udarac za tim Nenada Čanka.


CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 87:62 (23:15, 18:18, 20:19, 26:10)
Dvorana
: Pionir.
Gledalaca: 2.500
Sudije: Milivoje Jovčić, Milija Vojinović, Aleksandar Glišić.

CRVENA ZVEZDA:Ročesti 22, Lazić 8, Omić 15, Janković 1, Davidovac 10, Antić 5, Čović 6, Dobrić 10, Jovanović, Lesor, Radanov 2, Feldin 8.

PARTIZAN: Veličković 8, Gagić 10, Andrić 3, Vilijams Gos 12, Marinković 2, Čakarević 4, Von 16, Gavrilović, Brajma, Šalić 7, Aranitović, Pecarski.


Treba reći i da je utakmica odigrana pred malim brojem navijača, bilo ih je negde od oko 2.500. Možda zbog radnog dana, a možda i zbog slabijeg interesovanja.

Pero Antić dugo nije igrao zbog povrede, a to je i ostavilo traga jer je imao nekoliko vrlo slabih poteza. Zbog toga je debitant u derbijima na poziciji prvog trenera Milenko Topić morao da ga izvadi iz igre, ali je kasnije Antić pogodio važnu trojku i kupio sebi minute u igri. Kasnije je podigao nivo igre.

Vrlo važan faktor tokom druge deonice bile su upravo trojke. Zvezda je još kod Dušana Alimpijevića pokazala da kada krene da pogađa može da dobije čak i Real u gostima, a na ovom meču joj je šut radio odlično u prvom delu.

Dobrić je dao trojku, pa Antić, onda i Feldin i Zvezda je stigla do prednosti od 34:22. Partizan je potom probao da se vrati i da smanji prednost do poluvremena preko Vona i Veličkovića, a na poluvreme se otišlo s rezultatom 41:33 za crveno-bele. Ročesti je već tada imao na kontu 20 poena. Gos je držao Partizan sa 10 poena, posebno je bila važna ona trojka pred odlazak na odmor.

Očekivao se odgovor Partizana u trećoj deonici, ali su tada Lazić i Dobrić digli nivo odbrane i to je Zvezdi održavalo prednost. Kapiten Lazić je u jednom momentu završio u petom redu tribina i dobio ovacije. Ipak, crno-beli su sve više pritiskali, ali se na ulazak u poslednju deonicu ušlo s 61:52. Posle dve trojke, prvo Čovića pa Davidovca.

Tu je mogao da se nasluti i krajnji rezultat. Serija se igra na dve dobijene utakmice, a domaćin drugog meča u seriji biće Partizan u sredu od 20.30 časova.

Foto: Star sport


tagovi

KLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara