©AFP
©AFP

Rastanak posle tri sezone: Filadelfija otpustila Riversa

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 18:10

Seventisiksersi ostali nedorečeni i ove sezone, ceh platio trener

Eliminacija od Bostona porazom u sedmoj utakmici koštala je posla Doka Riversa koji je posle tri godine napustio klupu Filadelfije. Naime, kako saznaje ESPN, Seventisiksersi su posle novog neuspeha u plej-ofu odlučili da se zahvale dosadašnjem strategu na saradnji i krenu u potragu za novim trenerom.

Isti izvor tvrdi da se na listi kandidata za novog trenera nalaze Majk Budenholcer, Sem Kasel, Majk D'Antoni, Nik Nurs, Frenk Vogel i Monti Vilijams.

Izabrane vesti

Pod Riversovom komandom Filadelfija je u svakoj od tri sezone uspevala da se plasitr u plej-of, a potom i da prođe prvi korak, međutim svaki put se polufinale konferencije ispostavilo kao krajnji domet ove ekipe. U aktuelnoj sezoni, duel odluke pripao je Bostonu vrlo ubedljivo 112:88, te je upravo bivši klub američkog stratega stavio tačku na ovu epizodu koja na kraju miože da se okarakteriše kao neuspešna.

Iako je Filadelfija pod komandom aktuelnog stratega imala učinak od 154 pobede i 82 poraza, a u poslednjoj sezoni je slavila u čak 54 ligaška duela (najviše od sezone 2000/01) skromni rezultati u plej-ofu ostavili su generaciju predvođenu Džoelaom Embidom nedorečenu.

Sa novim neuspehom počeo je i da isplivava prljav veš Seventisiksersa, te se u javnosti pojavila informacija da Džejms Harden neće ostati u klubu ukoliko Riversu bude ukazano poverenje da vodi ekipu i naredne sezone. Na kraju, nekadašnji strateg Orlanda, Bostona i Klipersa je platio ceh, a Filadelfija se pridružila Milvokiju, Finiksu, Torontu i Detroitu među timovima koji trenutno nemaju trenera.


tagovi

FiladelfijaFiladelfija SeventisiksersDok RiversNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara