Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Raste minutaža, raste i učinak: Bogdanović opet starter, Hoksi na 3/3

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 00:44

Srpski reprezentativac častio Okongvua za sjajno zakucavanje

Posle dve triler završnice u mečevima sa Klivlendom (108:107) i Memfisom (103:102), košarkaši Atlante dodali su i treću pobedu u isto toliko pripremnih duela. Ovaj put s nešto manjom napetošću, pošto su Nju Orleans savladali 110:105.

Nakon što je propustio prvu proveru, a u drugoj igrao 17 minuta (2p, 3as, 3ukr), Bogdan Bogdanović je protiv Pelikansa na parketu proveo 23 minuta i za to vreme ostvario učinak od 9 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Posebnu pažnju privuklo je dodavanje Onjeki Okongvuu početkom treće četvrtine, kada je srpski reprezentativac posle ukradene lopte imao otvoren put ka košu, ali je izabrao da loptu preda saigraču i omogući mu atraktivno zakucavanje.

Izabrane vesti

Bogdanović je nakon ofanzivnog skoka i odličnog prodora postigao prve poene za svoj tim u ovoj utakmici, iz igre je šutirao 4/9, ali samo 1/6 za tri poena. Ipak, pripremni mečevi i služe tome da igrači "nameste ruku"...

Najefikasniji u njegovoj ekipi bio je upravo Okongvu sa 18 poena, a imao je i 6 skokova i 2 asistencije za 25 minuta u igri. Trej Jang je postigao 15, Džejlin Džonson i Dežonte Marej po 12 poena, Muhamed Gaj i Gerison Metjuz po 10...

Na suprotnoj strani, Nju Orleans je predvodio Džordan Hokins sa 17 poena, a Zajon Vilijams je ubacio poen manje, uz 5 asistencija. I Pelikansima je ovo bio treći meč, ali i treći poraz. Naredni duel imaće protiv Orlanda, za tri dana, dok će Atlanta u utorak od 01.00 po našem vremenu igrati protiv Indijane.



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara