Foto: Starsport
Foto: Starsport

Rastu šanse da Zvezda zaigra sa dva plejmejkera u Pireju, Olimpijakos ostao bez još jednog važnog igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 16:16

Obe ekipe će biti ozbiljno desetkovane

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo savladali Fenerbahče u 8. kolu Evrolige 87:56. Ipak, u jednoj od najubedljivijih pobeda ostali su bez Šabaza Nejpira. Amerikancu je bek turskog tima Tajler Dorsi polomio nos u 2. minutu utakmice i izvesno je da ga čeka pauza, te da je otpisan za meč protiv Olimpijakosa u Pireju.

U timu neće izvesno biti ni Adama Hange i Branka Lazića, a iako je Jago dos Santos nezgodno pao u finišu susreta sa Fenerbahčeom, sa bolnom grimasom napustio teren i više se nije vraćao u igru, otputovao je za Grčku, te bi mogao da pomogne ekipi. Bez njega bi jedini plejmejker u ekipi srpskog šampiona bio Miloš Teodosić.

Izabrane vesti

Muči muku Zvezda sa povredama, a probleme ima i Olimpijakos. Već neko vreme se zna da Nikola Milutinov i Šekil Mekisik neće moći da pomognu ekipi protiv beogradskih crveno-belih, Luk Sikma se tek nedavno oporavio, a sada je potvrđeno da u timu neće biti ni bivši bek Partizana Najdžel Vilijams Gos.

On je povredio zadnju ložu u sinoćnjem trijumfu nad Olimpijakosom, čekala se potvrda magnetne rezonance i crne slutnje su se obistinile. Vilijams Gos će provesti mesec dana van terena.

Možda će grčki šampion morati i da se okrene ka tržištu, jer se ne zna precizno ni kada će se Milutinov vratiti na teren jer je polomio prst na stopalu desne noge, dok je Mekisik počeo sa individualnim treninzima, a tek naredne sedmice bi trebalo da počne da radi sa timom.

Ritam ne prašta, ređaju se povrede širom Evrolige i nažalost utiču na izdanja svih timova, pa samim tim i na kvalitet takmičenja. Podsetimo da je ovo drugo duplo kolo u sezoni, do kraja kalendarske godine je na programu još jednom, pošto je kalendar dodatno zbijen zbog planirane februarske pauze.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK OlimpijakosJago dos SantosNajdžel Vilijams Gos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara