Valter Tavares (Screenshot - Youtube.com)
Valter Tavares (Screenshot - Youtube.com)

Razgoropadio se u Pioniru i uzeo nagradu: Tavares MVP 18. kola Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 14:05

Centar Real Madrida očekivano najkorisniji igrač sinoć okončane runde

Bilo je jasno da Crvenoj zvezdi preti velika opasnost od Valtera Tavaresa. Na oba kraja parketa. Ipak, ostali su crveno-beli u poslednji čas kraći za još jednog centra u rotaciji, pošto je Ben Bentil otpao zbog povišene telesne temperature i na kraju nisu mogli da izađu na kraj sa gorostasom iz Real Madrida.

Dominantni centar je meč u dvorani Aleksandar Nikolić okončao sa dabl-dablom od 17 poena i 12 skokova, što mu je donelo indeks korisnosti 35 i titulu MVP-a 18. kola Evrolige.

Izabrane vesti

Na samom startu je pravio velike probleme ekipi Duška Ivanovića, ali ga je Zvezda uz pomoć Ognjena Kuzmića ukrotila u nastavku utakmice. Ipak, krajem treće četvrtine, po izlasku iskusne "petice" crveno-belih, počeo je Tavaresov šou. Kupio je sve pod Zvezdinom košem (sedam ofanzivnih skokova), zaključao reket Reala i bio ključni igrač u seriji kojom je Kraljevski klub prelomio utakmicu u svoju korist.

Na kraju je iz igre šutirao 7/8, sa linije penala 3/4, a ubeležio je i četiri blokade, tri asistencije i iznudio sedam prekršaja. Stao je na samo jedan indeksni poen od rekorda karijere (36) koji je ubeležio protiv Panatinaikosa u decembru 2020. godine. Po četvrti put je poneo priznanje najkorisnijeg u jednom kolu elitnog takmičenja i to na svom 180. nastupu.

U vrhu liste najbolji u minulom kolu nalaze se i centar Asvela Jusufa Fal sa 23 poena i šest skokova u porazu od Barselone (indeks 31) i Najdžel Hejs Dejvis iz Fenerbahčea. Bivši igrač Žalgirisa i Barse je ubacio 24 poena Panatinaikosu (najbolji učinak u sezoni) i zahvaljujući izvanrednom procentu šuta sakupio 30 indeksnih poena.

Sjajnu partiju je u minuloj rundi pružio i Miloš Teodosić. Iskusni srpski plejmejker je u porazu od Žalgirisa upisao 21 poen i čak 12 asistencija za indeks 28. Na petom mestu najboljih nalaze se Mateuš Ponitka iz Panatinaikosa i Rolands Šmits iz Žalgirisa, pošto su obojica u 18. kolu ubeležila indeks korisnosti 26.


tagovi

Valter TavaresKK Real MadridJusufa FalNajdžel HejsMiloš TeodosićMateuš PonitkaRolands Šmits

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara