Razlika je ipak u klasi: Datome, Šilds i Ćaćo Rodrigez vratili titulu u Milano

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 22:24

Dominantno slavlje Armanija u ključnoj šestoj utakmici borbe za najvažniji trofej u italijanskoj košarci - 81:64

Šesta utakmica finalne serije plej-ofa italijanskog prvenstva pokazala je da postoji određena razlika u klasi između Olimpije Milano i Virtusa iz Bolonje. Ekipa Etorea Mesine je na silovit način stila do četvrtog slavlja i tako se domogla 29. šampionske titule, prve nakon četiri godine pauze - 81:64

Tu "klasnu" razliku napravio je pre svih Luiđi Datome, koji je bio nezaustavljiv za odbranu ekipe Serđa Skariola. Značajan doprinos dali su Ševon Šilds i Ćaćo Rodrigez. Prvi je odradio dobar posao u oba pravca, postigao 15 poena, ali i dobro čuvao Miloša Teodosića, dok je drugi sa nekoliko sjajnih pogodaka u trećoj deonici trasirao svojoj ekipi put ka velikom slavlju.

Izabrane vesti

Datome je bio najefikasniji sa 23 poena, Šilds je ubacio 15, a Rodrigez 12 poena, uz osam skokova. Sa druge strane, jedini koji su kod Virtusa postigao dvocifreni broj poena, i to zahvaljujući koševima u poslednja dva minuta, bili su Amar Alibegović (11 poena) i Niko Menion (10). Teodosić je bio potopuno van svog ritma, ubacio je pet poena, uz samo tri asistencije za 17 minuta provedenih na parketu. Jasno je da je Virtusu bilo potebno mnogo više ideje, kreacije i pravih šuteva na ovom meču.

Domaćin je dvocifrenu prednost imao već tokom prve deonice, gosti su se donekle vratili u drugoj, posle koje su imali zaostatak od sedam poena (36:43), ali se na završetku treće otišlo na +15 (61:46). Čitav posao je završen u četvrtoj četvrtini, kada se u dva navrata išlo na maksimalnih +27 (76:49 i 79:52), pa je Virtusu ostalo samo da ublaži poraz i preda pehar novom šampionu Italije.


tagovi

Miloš TeodosićLuiđi DatomeŠevon ŠildsSerhio Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara