Mario Hezonja (Star Sport)
Mario Hezonja (Star Sport)

Real maltretirao Makabi u Beogradu za savršenih 10/10: Šteta što je Pionir prazan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 22:19

Spektakularne akcije košarkaša kraljevskog kluba i umalo stotka u košu Ponosa Izraela

Ono što Real Madrid igra ove sezone nije košarka, već poezija. Ako je i bilo dileme, više je nema - nema u elitnom evropskom takmičenju tima jednake moći onoj što krasi Kraljevski klub. Osetili su to na svojoj koži košarkaši Makabija koje su puleni Ćusa Matea 40 minuta maltretirali u Pioniru i zadržali savršen evroligaški skor 10/10 - 70:99.

Real Madrid je jedini tim u istoriji Evrolige koji se završio sezonu sa pet vezanih pobeda (tri protiv Partizan Mozzart Beta u top osam fazi, pa još dve u polufinalu i finalu), a zatim novu takmičarsku godinu otvorio sa deset vezanih trijumfa.

Izabrane vesti

Šteta što je hala "Aleksandar Nikolić" čitave sezone, iz bezbednosnih razloga prazna, što beogradska neutralna publika, istinski ljubitelji košarke nisu mogli da prisustvuju paradi spektakularnih košarkaših poteza i akcija španskog velikana.

Već u prvoj deonici nominalni domaćin je zaleđen, a Valter Tavares, Fakundo Kampaco, Mario Hezonja i drugovi su mu zatrpali koš sa 36 poena. Omaleni argentinski plejmejker je već na kraju prve deonice imao učinak od osam poena i čak šest asistencija. Ostatak meča odigrao je u laganom ritmu i završio ga sa 11 koševa i devet dodavanja koja su prethodila poenima saigrača.

Ali Ćus Mateo je još jednom na tacni ponudio svoju umetnost raspodele minuta, a najviše vremena su na terenu proveli Kampaco i Gabrijel dek, nešto više od 26 minuta. Real je štrikao kao Singerica i završio meč sa 29 timskih asistencija naspram svega 11 u režiji Makabija. A nestvarne su bile one u režiji Ćaća Rodrigesa i Hezonje, koje su prethodile zakucavanjima Poarjea i Tavaresa.

Posle prve četvrtine Real je imao plus 15 i samo je jednom do kraja meča dozvolio Ponosu Izraela da pomisli da je blizu povratka i da se spusti na jednocifren zaostatak - 53:60. Ipak, ponovo su gosti prebacili u veću brzinu i nastavili svoj teror.

Nije centarska linija Makabija imala rešenje za moćnog Tavaresa koji je meč završio sa 19 poena i osam skokova, Hezonja je imao 16 uz pet uhvaćenih lopti, a Džanan Musa 15 poena. Bolji od ostalih u redovima izraelskog tima bio je Lorenco Braun sa 15 poena, a neverovatan je podatak da je od timskih 11, on podelio čak devet asistencija.

U narednih desetak dana Kraljevskom klubu slede teški evroligaški ispiti i gostovanje Fenerbahčeu, a onda mečevi protiv Olimpijakos i Panatinaikosa u Atini.



tagovi

KK Real MadridKK Makabi Tel AvivValter TavaresČus MateoFakundo KampacoMario Hezonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara